Takže můj problém patrně vyřešen - vzájemné rušení karet. Ověřeno na RB600A s jednou R5H (PtP spoj 5GHz) a dvěma R52H (2x vysílací AP 2,4GHz). Jakmile nastanou problémy, stačí jednu R52H hodit disable a ta druhá jede ok. Ruší se, i když jsou na opačných okrajích pásma 2,4GHz. Zajímavé je, že to není závislé od aktuálního trafiku, někdy to jede ok i když každou kartou tečou 2 až 4Mb, jindy to blbne i při minimálním trafiku. Potom stačí odpojovat postupně jednotlivé klienty až se najde jeden, který sice negeneruje nic moc trafik, ale přesto to celé zahluší (bůh ví, co za svinstvo tam pouští). Je to prostě alchymie. Asi jednu R52H kartu vyndám a opráším stařičkého Ovise a nechám to nějakou dobu ke sledování. Nebo zkusím jiné karty, možná klasiku CM9.
R52H se ruší patrně jen v pásmu 2,4GHz, protože na jiném místě mám RB600A se třemi R52H jako 3x AP v pásmu 5GHz a tam to jede od začátku bez problémů.
To level: Zrovna v tomto místě moc konkurence neni, jejich vysílače jsou za obzorem, je to takový hluchý ďolík, spíš tam jdou slyšet domácí APčka klientů O2 apod., všechno slabě. Taky jsem zkoušel ten ping, paket 1,5kB, pustil jsem to na všechny klienty, opravdu to začlo drhnout, jakmile jsem jednu kartu shodil, druhá jela ok.
Jestli tedy někdo používáte podobnou konfiguraci s podobnými problémy .... zkuste něco vypnout .... ať je v tom jasno.