Tak D-COM a CM9 nechci řešit, jelikož potřebuju pouze nahradit stávající všesměrovku sektorkou a ta co sem na ní dával link je si myslím ziskem a i parametry super. Pokud mi někdo řekne, vyhoď kartu R52, protože CM9 bude lepší v tomhle a tomhle, nebo vykašli se na tuhle sektorku, protože parametr XY je drobet mimo, a vem tuhle, která je navíc takováhle, nebo která má ale menší tohle. To akceptuju. Ale pokud mi někdo řekne že mam dát CM9 a D-COM sektor, tak to neni odpověď, pouze propagace bez podložení faktů. Všem ostatním předchozím děkuji za odpovědi které jsou pro mě bez pochyby pomocí. :)
Abych rekl pravdu, tak jsem se do teto diskuze dost zamotal.
Do CM9 te nenutim. Me zkusenosti jsou takove, ze CM9 ma vyborne parametry, ale u vsesmerovek je dost nachylna na zniceni.
R52 ma tez velice dobre parametry. Vykon, citlivost atd.
Sektorovky Dcom: mame jich nasazenych asi 10. Vetsinu z nich na miste, kde predtim byly problemy. Odpojovali se klienti, byli pripojeni na 12 nebo 24Mb atd.
Tam kde byl problem se to vzdy vyresilo touhle antenou. Nejdriv jsem do nich nechtel tolik investovat, protoze jsou dost drahe. Tedka uz vim, ze usetrena tisicovka mi za to nestoji, resit tyto problemy. Navic na ni mam pripojenych asi po 15 klientech +- ve stejne vzdalenosti, v ruznych uhlech a to jak V tak v H a vsichni maji signal +- 1dB. Vsichni jsou pripojeni 54/54Mb. To jen potvrzuje dobre parametry a dobre vyzarovaci vlastnosti.
Co pouzijes mne az tolik nepali, spis budu rad, kdyz napises tve zkusenosti s jinou antenou. :)