Ahoj, možná se mi vysmějete, ale celkem delší dobu se mi nedaří postavit/vyladit spoj. Momentálně na něm mám na každé straně Jiroušovy Par-24, RB433AH a SR5 (se sníženým TX výkonem), spoj se chová tak, že při 10mbit průtoku se mi latence přibližně drží 4 - 8ms a, ale občas vyskočí třeba na 100 a víc. Při větším zatížení se odezva zdvihne na 20 ms a špíčky jsou až k 500 ms. Už jsem přenastavoval šířku pásma, zkoušel s nstreme i bez. Zkrátka všechno možný. Kabely mám kvalitní. je fakt, že spoj je v celkem zarušeným prostředí...
Ještě vyměním antény za ProWAX 24dBi parabolu, kartu SR5 v RB600 v nějakým kovovým ProWAX pouzdře (viděl jsem to na jejich webu). Doufám, že to pomůže.
Vzdálenost antén jsou 2km. Potřebuji protlačit 10/10 mbit bez nějaké problémové odezvy a zbytečných timeoutů...
Nejraději bych tam šoupnul 10GHZ spoj, ale nemohu protože antény jsou moc těžký a mohu využít jen vyložení, které tam je.
Podle témat, které tady pročítám by to možná mohlo fungovat, ale když už budu něco kupovat, tak abych nekupoval zbytečně...
Co by jste mi poradili?
Díky :-)