• Wireless
  • WaveRF 12dBi vsesmerova antena, zatekanie, nahrada?

Zdravim, mal som 2 tieto anteny obidve teraz cez zimu zatiekli. Vedeli by ste mi poradit nejaku vsemserovu nahradu na 5GHz, aby som uz nemal s nimi problemy. Dakujem za rady.

Tak v první řadě ti můžu doporučit 3x120°sektory. Všesměrovky sem dával taky ze začátku a teď se klepu na jaro až nakoupim sektory a všechno shážu ze stožárů. Sice je to dražší ale rozdíl poznáš hned.

Pokud ale trvíš na všesměru, tak tyhle 2 jsou asi nejmenší zlo co sem měl tu čest.

http://wifi.aspa.cz/antena-vsesmerova-i ... dbi-z50133

http://wifi.aspa.cz/antena-vsesmerova-a ... ace-z88159

ano, muzu potrvdit - tu slabsi mam v siti asi 2 kousky a jedou bezproblemove par mesicu a i signaly, propustnost, latence je naprosto v pohode....

vdaka, neskor tam pojdu sektory ale teraz sa to neoplati. A kazdy kto by planoval kupit tu vsesmerovku WaveRF, tak radsej sa vyhnite kupe danej anteny.

o rok později

Mne tiez zateka do nejakych vsesmerov. Vraj staci do nich niekde vyvrtat dieru. Vedeli by ste poradit kde?

Mne tiez zateka do nejakych vsesmerov. Vraj staci do nich niekde vyvrtat dieru. Vedeli by ste poradit kde?

U vetsiny vsesmerovych anten,ktere jsou konstrukcne reseny na principu -N konektor na spodnim konci plastove trubky s krytkou - postaci vyvrtat odkapavaci otvor prumeru cca 1,5 mm tesne nad hornim koncem N konektoru,zasroubovaneho nebo zalisovaneho do plastove trubky. Delka zapusteni te casti N konektoru,ktera neni videt,byva kolem 2 cm.

Postup:

pres vrtak pretahnout kousek tlustsi izolace z obycejneho medeneho dratu tak,aby z izolace vycnival jen cca 2 mm a pri pokusu o provrtani odkapavaciho otvoru nedoslo k poskozeni anteny,umistene uvnitr trubky

prvni zkusebni otvor vrtat cca 2 cm od spodniho okraje plastove trubky a podle toho,jestli se podari trefit stineni konektoru anebo dutinu uvnitr trubky ,posunout pozici dalsiho vrtani.

Petr Stourac

tu alfu silně nedoporučuji, skoro do 80% nám zateklo a od té doby se této firmě vyhejbám velkým obloukem. Začal jsem používat americké PW a jsem spokojen.

Neviem si presne predstavit kde myslis to vrtanie, vies mi povedat do ktoreho bodu: 1,2 alebo 3?

Moc som to ten tvoj vyklad nepochopil, dik.

foto:

:) Vrtak viz foto-jiny pripad Dodelej Doma.

Petr Stourac

Picture mn 087.jpg

📡 Telekomunikace.cz