v jednu chvíli tam chceš dávat opterony a tahat tam 100 mbit a v druhou chvíli tam chceš dávat TePlýho linka
napiš co chceš mít za paušály a jakou máš konektivitu
Vim. Možná to zní zmateně. Slyšim názory ze všech stran takže se ptám i na blbosti :)
Jsem spíš na apache a web servery vůbec. Takže jsem doposud wifi spoje řešil silnějšími apčky nebo u místní firmy zakoupený, nakonfigurovaný PC router. Tohle je tedy můj první spoj který tvořím bez pomoci. Samozřejmě teorii, Faradaye, výkony, stupnice, povoleni ctu, paragrafy slabo/silno, zl atd.... znam, mam.
Řeším tedy už jen dva body (ap,router)
Nebudu dál unavovat, k věci. Konektivita je jiz dovedeny 40MB, 5Ghz spoj. K němu si představuji dvě záložní 20MB ADSL (se smlouvou na preprodej atd..). Protože to občas spadne.. Tak at aspoň nízká rychlost než nic. Tarify 3x: 1mbps/32kbps 4mbps/72kbps 8mbps/128kbps
jak 30-40 lidí zaplatí 3x20Mbit? To je adsl nebo co?
Seš trochu zajímavej člověk. Nacpeš na chodbu nejlépe 2 procesory a pak ti vadí že tam bude disk. Jasně že se tam dá dát flashka a je klid.
Myslim že by jsi měl přemejšlet realně a koupit jednu lepší linku než 3 slabší. Čim rychlejší jedna, tim levnější na mego.
Mám takovej pocit že máš velký voči ale prd tomu rozumíš.
"HW není problém. Můžu vyhrabat mraky věcí... Ale routery a switche bohužel ne."
o čem že se to tu bavíme?
Napadlo mě to ale říkal jsem si že pro OS by to mohl být moc pomalý zápis/čtení... Ale pecka. Flashka je nejlepší řešení. Možná by se dalo teorizovat o tom jak dlouhou životnost tam bude mít. Protože na flash pamět´ je omezený počet zápisů. Je to něco v miliardách, ale přece
Že můžu vyhrabat mraky věcí znamená např. motherboardy, pc, servery...
Se 2 opteronama na solidni desce uroutujes tak 3000-4000 lidi. Kdyz pouzijes HW karty na PCI-X, tak ti protlacis i 800mbit FDX. Momentalne pres server na 2x opteronu pretlacime tak 300-400mbit trafficu se zakladnim manglem a routovanim a flaka se to kolem 50-60procent. Pokud o tom uvazujete, tak mate na naky ten patek vystarano :?
Zatím tu desku pošetřím. Stejně by se nudila. Viděl bych to na nějakou starší sestavu.