Tak chvilku jsem tu nebyl a někdo se ozval... Tak tedy
To nam psat nemusis ...
Mám připojení přes O2 na internet a to tady sdílím s několika sousedy.
Tak doufejme ze nejsi od nas z mesta :-)
Zatím mi to tedy jede přes ten TP-LINK. Do LAN portů mám připojené 2x PC co maj moje děcka. Přes Wifi se připojuji já s NB + další 2x NB nejbližších sousedů. Další jsou napojeni na 3x WA-2204A, 2x Ovislink 5460, 1x NanoStation2 za kterým je ještě jeden WA-2204Ajako AP pro Wifi několika NB v domě. Vše je nastaveno jako bridg a můj TP-LINK přiděluje IP adresy všem uživatelům.
Tak tohle je masakr bez dalsiho komentare.
Podle videonávodu nai4wifi jsem se pokusil nastavit MT, abych mohl vyhodit TP-LINK a místo něho dám modem WELL PTI-845 za který dám MT jako Wifi. Myslel jsem si, že když to nastavím podle nich tak to pojede a pak budu špekulovat co dál, jenže to tak nefunguje. Potřebuji nastavit jeden LAN u MT aby ho propojil s modemem a přístupem na net. Další dva porty LAN bych potřeboval spojit s PC aby jim šel net, ale aby se zároveň viděli pro sdílení dat ve vnitřní síti i s účastníkama na stávající síti wifi.
Zacni tim, ze mikrotik pripojis k modemu a rozbehas na nem jeden pocitac (asi svuj) pres kabel a s pevnou IP nejlepe. Az ti bude tohle slapat, tak pak pokracuj dal, pokud o tom nic nevis tak je blbost zacinat komplet se vsim najednou.
Co se týká nastavení MT to jsem udělal přesně podle návodu na i4wifi, jen server DSN jsem nastavil Ip modemu WELL což je 10.0.0.138. Tady asi patrně bude první chyba, ale nevím co tam nastavit. Upřímně řečeno jsem jen samouk a to málo co vím jsem se naučil pro nastavení modemů, ale MT je úplně něco jiného. Za další když se přihlásím na Wifi MT tak se na net nedostanu a ani se nespojím s PC které je na LANu, zrovna tak se na net nedostane žádné PC na LANu.
DNS nemusi byt spravne, muze byt uplne blbe, nicmene to neni dulezite pro chod internetu, kdyz zkousis net, tak zkousej jak domeny tak verejne IP, tak alespon poznas ze net jede ale ze mas prave blbe nastaveny DNS.