Zdravím, mám dotaz na karty R52.
Objevil jsem podivné chování jedné karty - při nastaveném výkonu 0dBm se signál jevil o cca 30dB menší něz měl být. To mě vedlo k otestování 5 karet R52 a zjistil jsem, že pod cca 4dBm se většina karet chová dost divoce (vysílací výkon rapidně klesá). Volal jsem i na technickou podporu do i4wifi, kde mi bylo řečeno, že pod 7dBm bych ani neměl chodit, že je to dost nestabilní. Prej je to kus od kusu, což se ostatně potvrdilo i mě. Dvě z karet se chovaly tak, jak by měly, jedna "zblbla" až na 0dBm, jedna pod 4dBm a jedna pod 6dBm, přičemž ještě měla v defaultu výkon o 4dB vyšší, než by měla mít.
Máte s těmito kartami podobné zkušenosti? Je to normální stav, nebo je to na reklamaci? Co třeba CM9, R52H nebo R5H? Jde o spoje na 4-5Km, kde chceme používat 29dBi paraboly (ať už PAR29 Extrem od Jirouse, nebo 29dBi od Maxlinku, která se nám hodně osvědčila). Vzhledem k tomu, že je povolený EIRP 27dBm, -3dB počítám kabel, tak bychom potřebovali nastavit výkon v Mikrotiku na 1dBm, což je s R52 teda dost na pováženou.
Kdybychom tam nasadili Nstreme Dual, tak se dá pro vysílání použít nějaká slabší parabola a narvat do ní těch 7dBm, ale jak to vyřešit na jednoanténním spoji?