Zdravim,
vim ze se tu spoju resilo uz xy, ale nenasel sem zadny pripad, ktery by se 100% hodil na mnou uvazovany spoj.
Strany jsou od sebe vzdaleny 1,3km, fresnelka neni narusena, problemem je ruseni od mesta tak do 4 hodin az po hodinu 10 (myslim tim na "smerove ruzici" vojaku). Jde tedy o smerovy spoj z mesta na kotu, kde mame 100mbps FD pomoci Ceragonu. Puvodne tam byla 2,4GHz wifi, pak ronja, pak petka a ted je tam 5GHz n-streme dual v turbu a prave to chci vyhodit. Jedna se do tech kanalu zacina sirit ruseni konkurence, ktera na pokusy o frekvenci planovani kasle a druhak, kanalu je proste limitni mnozstvi, plus mame platnou GL VO.
Moje predstava je asi takova, ze pouziji dve dvojce anten (nevim o rozumne duplexni antena - J&J se prej moc nepovedl) - jedna dvojce bude pro prijem, tedy Tyhan PU 605 LEM SM s paprskem 7stupnu a Prowax 29dBi s paprskem 5stupnu (PWPAR55029R). Karty nevim zda pouzi klasicku CM9 ci UBNT UB5 nebo SR5, pripadne dat prostor novym chipsetum Atheros v podobe karty R52Hn, ktera uz ma dokonce u inteligentni konektory pro pigtaily.
Na obou stranach pouziju bud RB800 nebo x86 v podobe Alixu 2D2 nebo Core2Duo (pokud bych to hodil do mist puvodniho n-streme).
Jde mi o to, mit ve finale co nejstabilnejsi spoj, co mi prenese s prehledem pres 80mbps, latenci bude mit aspon nejak stabilni a nebude trpet na ruseni.
Co se tyce konfigurace, tak bych to videl na dva nezavisle n-streme single spoje (ci 802.11n misto toho) v bondingu - to by snad jet melo, ne ?
Jde o docasne reseni (snad) nez se postavi vsude vysokokapacitni PtP spoje na bazi 80 a 11GHz.
A posledni vec - UBNT nenich slyset vubec - dik.
PS: Laser by byl super, ale bohuzel neproviditelne : :|
Jeste jednou dik.