Ze jsi ho primo nabadal s porusovani zakonu CZ!
1. rocket neumi regulovat pod 8dB
2. ani si se nezminil o tom, ze je potreba snizit vystupni vykon na funkcni minimum
Clovek jako ty, co si hraje na profesionala, by mel zakony hajit a ne nabadat k jejich porusovani.
No tak snizeni vykonu na adekvatní mez snad povazuju za uplnou samozrejmost.
To, ze raketa nejde regulovat pod urcitou mez je zjevne z menu - cist by snadnebo spocita. A nebo kdyz uz je tak znalostne nanizi, precte si fora UBNT a zjisti, ze vykony DEKLAROVANE neodpovidaji FAKTICKYM.
Pokud by to bylo tak jak tvrdis, tak by nemohlo platit, že na trase 750m, kde jsou Pout= 8dBm G1=30dBi, G2=22, kde utlum prostredi na 5GHz je cca 108dB/1km mám na obou stranách úroveň signálu -53dBm. Pokud tam ma byt -44dBm. Přitom na jedne to solim 8dBm a na druhé 16dBm. Comprende? Co z toho plyne?
1/Anteny nemaji zisk 30 a 22dBi, ale treba jen 26 a 18dBi o čemž pochybuju, ale budiz
nebo
2/8dbm v UBNT menu *oprava**Rakety*** se nerovna 8dBm ale 0dBm a nebo keca i meric urovni v samotnem chipu atherosu (ne opravdu nekeca..)
nebo se snazim namluvit vsem, aby zacali pouzivat UBNT, aby zabili co nejdriv pasmo 5GHz a sli rychle do 10GHz.. V tom pripade se omlouvam, odhalil jste mne Donalde. :
3/Mas spatne dosmerovane anteny
Pokud nekomu radis jak ma neco udelat, tak mu laskave rekni vse, ne jen zapni to v defautu a ono to pojede super(prepalene). Pokud je nekdo takova lama, ze si neumi udelat spoj v 5GHz, tak asi ani nevi, ze jsou nejaka predpisy a zakony, co se maji dodrzevat, viz. napriklad spousta isp pouziva indoor kanaly i tam, kde je v outdooru uplne prazdno.
Cekal jsem od tebe odpoved: "cele jsem to meril a reguluje to od 0dB dle menu" a ne jen takovehle teoretizovani.