no tak z ořezem mám jisté zkušenosti...
3. už jsem lípu řezal, když kvetla a nic se vůbec nestalo
Myslíš, že kdyby to uměla, tak by tě z toho žebříku neshodila a ještě ti větvema nedala pár facek? :
a uříznout větev tak velký lípě je jako kdybych ti uříznul nehet, takže jí to nijak neohrozí
Když ti ten nehet ušmiknu nůžkama na větve v místě nehtového lůžka, tak tě to taky na životě neohrozí a taky ti to prospěje - nebudeš si muset ten nehet nějaký čas stříhat :
no v telekomunikačním zákoně je psáno že pokud si veřejná sít tak ti musí majitel pozemku umožnit za nějaký peníz umístění antény. ovšem není psáno za jaký peníz.
To jakože když mám barák na kopci, tak tam přijdeš, na střechu mi dáš antény nebo na zahradu postavíš stožár a já proti tomu nemůžu nic dělat? Stejně jako když mám v parku před barákem lípu, kterou tam sázel můj děda a pak přijde nějakej bambula okoun a uprostřed vegetačního období ji opižlá, aby na sebe viděly jeho antény, které je líný dát na jiné místo? Navíc to zdůvodní co nejnižšími náklady na výstavbu a s tím související co nejvyšší zisk, což vydává za "veřejný zájem". Nevím, nevím, ale jedinou omluvou pro ty bláboly je snad poblouznění z velkého horka, jinak si to neumím vysvětlit :|