Zdravím. Máme na síti nasazených 5 spojů od Summita, QAM a jeden Narrow, ale nezdá se mi ta jejich kalkulačka nebo reálné provedení. Jde o sílu signálu - podle kalkulačky mám mít na 4QAM-50 s 60tkama na 8,6 km signál na RX -56,6 dBm, ale v reálu mám -67 až -69 dBm. A takhle je to na všech spojích, chybí cca 8 až 12 dB. Dosměrování probíhalo vždy a všude, lepší signál se z toho nedá dostat.
Je to normální u Summita? Jaké máte zkušenosti?
To máš jednoduchý, anténa 65cm od Kadenu má zisk 35 dBi a ne 36dBi jak bych si i já přál, a tak jak naměřil Ramet Kunovice. tzn min. -2dB
Vysilany vykon je +-2 dB -2dB (dle SD)
Presnost merice urovne je +-2dB (dle SD)
Filtr diplexeru očekávám 3dB (dle SD)
==================================
9dB a sme domá, ne? šecko f normě
Hmm, tak tohle se u nás nestane :)
Přesnost řízení výkonu +- 0,5dB s interním detektorem = nestane se že pojedete podle čísla na displaji, ale dle skutečného, který vám integrovaný "wattmetr" změří.
Příjímaná úroveň měřená kalibrovaným detektorem s přesností 0,5dB v rozsahu -85 - -30dBm
Vestavěný diplexer u nás chybí uplně. Tudíž ty 3dB máme k dobru.
Nj.. Pokrok nezastavíš.
Samozřejmě, že rozptyl víc než 3 dB proti očekávání je to průser a hlavně ostuda.. Rozdíl deseti dB je jednoduše bota jako prase.
Může se stát, že chytnete nakoplou anténu, nebo máte porušenou Fresnelovu zonu. Ale pak se bavme o cca 2-3dB.. Cokoliv jineho je mimo..