Dekuji za radu.
takze od tebe jsem se timto dozvedel vlaste ze to MK neumi? Vzdyt to umi pomoci jednucheho scriptu i to UBNT
o kterem pises ***UBNTu zařízení považuju za ovislinky na stožáru...***
Nechci se prit a priznavam ze nejsem ve scriptovani v MK tolik znalej a proto jsem pouzil konferenci. MK je dost dobrej
hw a pouzivame ho na wifi taky.
kraviny nevymejslim, jen chci pomoci jednomu kamaradovi kterej ma mk nasazanej jako gw (muzu mu tam dat masinu s linuxem nebo cisco router)
ale proc kdyz uz tam ma MK a treba to na nem nakonec pujde udelat nebo treba se bude muset dat nakonec neco jineho.
Problem je v tom ze jeho poskytovatel (neni to v cr) mu prideluje verejne ipko pres dhcp a docela casto ho meni (snazil se o prideleni statickeho ipka - bez vysledku)
a jiny poskytovatel neni (holt monopol jeste zije ). Potrebuje se do local network pripojovat z venku (ovpn, ipsec atd z x mist), takze se museji menit konfigurace.
Proc vlaste tohle potrebuji? Protoze kdyby me mk zaslal informaci o novem ipku tak mu mohu napsat scripty na zmenu konfiguraci vsude a usetrim spoustu prace.
Jde to udelat pomoci emailu ale proc nenapsat neco jednodussiho treba jako:
mk ... priklad
ip dhcp-client print file=dhcp
mk...vevim
linux .. scp -p 90000 dhcp.txt <--- e -->xxx@xxx.cz<--- e -->.txt
linux .. treba python, perl atd .. par radku script a tu ip adresu mam a par radku a jsou hotove automaticky konfigurace na x razizeni
To jen na vysvetleni meho vymejsleni kravin. Treba si myslis ze to vymejsim spatne tak to beru a taky to uznam, ale KRAVINA jak jsi to napsal to neni.
Jestli jsem te urazil tim UBNT tak se omlouvam....
diky kaktus-x