OK.
Vypada to na Arkivator 60cm na obou stranach nic lepsiho a hezciho tam nemaji.
A Jirous 65cm nedelaji v designu jejich 90cm skoda :-)
Rozumne slovo, ale ani s 65/65 to nemas na plnou rychlost s rezervou 20dB. Ale zalezi, jak moc to mas dulezity link. Ja bych na 3,5 km vic jak 100 Mbit s 65/65 netlacil.
u RAY je ACM beztratova tzn. nedochazi k preruseni toku, respektive ke ztrate paketu pri prepnuti ACM,
navic ACM u 256QAM nejprve meni kodovani a az potom prepina modulaci.
Pokud neni vyzadovan pevny datovy tok napr. kvuli okruhum(lepsi je nekdy kdyz se spoj rozpoji, nez kdyz meni rychlost) tak je vyhodne vzdy ACM zapnout.
Ohledne 65cm anten - na 3,5km budes mit rezervu na unik cca 17-18dB coz ti na kratky link pokud nebude vyznamne zarusen bude bohate stacit.
Provozujeme nekolik spoju na vesnicich se signaly cca -64dB s 256QAM a ACM jiz nekolik let absolutne bez problemu, kdyz zacne huste prset tak si ACM sama poprepina :-)
Ano, tuhle voji volbu respektuji, ale ja kdyz si kupuju 10GHz spoj, tak chci, aby na pozadovane rychlosti byla 20dB rezerva na unik pro pripad prseni. ACM nepouzivame, i kdyz to ty spoje maji. Pro nas je to 170Mbit cerna dira, na kterou je spoleh a ne ze za slunicka 170, pod mrakem 150, mrholeni 120 :) a pri desti jen 100.
Ale pri rezerve 17-18dB by to jeste slo, ale uz to je sleva z kvality spoje. Ja bych se radsi praskl pres kapsu a na jednu stranu dal 90 cm :)