okoun ahoj, prosím nějakého majitele RB800 jestli by nemohl změřit kolik si vezme wattů oproti RB600. potřebuji RB800 nasadit na místo RB600 a nemám tam moc silný zdroj, respektive stabilizátor.
okoun zkoušel to někdo napájet 35V střídavinou? bojím se že třeba nějaké špičky by to nezvládlo kdybxch to zapojil přímo bez ničeho na toroid.
maxik Vsecky rb maji ochrannou diodu na vstupu z poe i z jacka takze funguji i na stridavy, ale bude tam vetsi zvlneni atd., idealni to neni a divim se ze o tom vubec nekdo uvazuje, kdyz mame luxusni napajeci zdroje AD55 A/B popr jine a nestoji svet.
okoun střídák? to se asi odkouří ne? Je to přece na stejnosměrný napájení. přávě že rB800 má celkem slušnej stab. kvalitní zdroj je na nic. protože k tomu routerboardu mám asi 150 metrů dvoulinkové vedení 36V střídaviny. na začátku vedení je toroid a na konci je stabilizátor, který momentálně krmí rb600 ale nevím jestli utáhne rb800
hapi no já jenom že v tom případě ti tam dojde jenom polovina sínusovky a podobný zvěrstva. Proč nepoužíješ 48V zdroj? Nebo ještě líp, proč si na konci nepostavíš místo stablíku diodovej můstek s kondíkem a to nepíchneš do jacku?
hapi no a proč to tedy neusměrníš, nepostavíš pulzní stablík na 12V a nepíchneš do alixe a plný napětí do RBčka? Tak či tak je to zvěrstvo a radši bych natahnul UTPčka dvě. Nikdy neni dobrý spojovat RBčka přes sebe, dělá to jenom průsery.
okoun to vím že to dělá průsery, například zapnu tam jedno rb a ostatní se resetují (asi nějaká špice) asi to tak udělám že ten stabilizátor dám na alixe. spíše by mě zajímalo jestli mohu napájet 35V i RB411 který tam jsou 2 kousky
leeonek Jasně že můžeš, ale možná to moc dlouho nevydrží. Stačí se podávat na specifikaci RB411, tam se praví 12-28V
hapi nemůžeš, nezapne se. Specifikace jasně tvrdí že nad 28V je "pojistka" a RBčko se nezapne až do 100V kde ho čeká destrukce. Proto je malinkej problem s AD55B kde horní hranice napětí je u hranice vypnutí RBčka. Sám mám odzkoušeno že při +-28.6V se RBčko vypne. Nic se mu nestane ale prosně nejede. Takže u AD55B dávám pro jistotu do cesty pár diod a je klid.
okoun tak to je dobrá zpráva. to by mohlo třeba zabránit indukci 80V která vznikne po úderu blesku někde v dáli. asi to udělám tak že rb800 zapojím přímo na můstek s filtrem a na stabilizátor 2x alix a 2x RB411 stabilizátor dá max 30W tak to by mohl útáhnout
lukas Mezi 600 a 800 je fest rozdil, jakoze vyrazne, RB600 mam napajeny z midspanu a vali si to bez problemu, RB800 na tom nevydrzi ani 5 minut, stejne tak na tech PSA16U, co se dodavaji k summitum, je fakt treba poradny zdroj.
maxik Jenze problemecek je v tom ze ta spicka vznikne mezi kabelem a zemi tak se ti vesele dostane az do zarizeni a uzemni se to nejkratsi cestou treba se prorazi utp trafa az do kopiku na 2 strane. Pokud potrebujes napajet vic zarizeni takhle na dalku nekde jsem videl spinany zdroj s nekolika napetimi a tusi 48V vstupem.
mimicko Hmmm a co takto ist na to sposobom: trafo -) 100m drot -) varistor -) Diod.m. -) Fil.kon. -) varistor -) a rozviest napetia cez stabilizatory do jednotlivych zariadeni. Stabilizator nieje v dnesnej dobe absolutne problem na akekolvek U, I. Ak chces konkretne riesenie posli mail a nieco ti navrhnem. Potrebujem k tomu len vediet parametre trafa a jeho zatazi. Ostatni ti to budu moct okomentovat a odsuhlasit
maxik Prijde mi zbytecne vyrabet neco co uz je vyrobene a da se bezne koupit, pokud mas cas na bastleni proc ne.
mimicko Aj to pokial to mas len klasicky stab. v TO22O puzdre to je pre neho skor destrukcia ako to co v praxi vydrzi :) Pokial chces vacsi vykon s neho posilni ho tranzistorom. :