Klasicky Acko da v nezarusenem prostoru cca 24 mbit HD, s NS jsem videl max 40 - ale to je spise laboratorni hodnota, vedlejsi ap preladi a razem je to 20 a kdo vi jestli. 15 HD je v zarusenem prostredi bohuzel realita a muze to byt i horsi.
tak nějak... mám testovací spoj na 2x RB711 + jirous24 extreme na cca. 1 km (p2p) v extrémě (ale opravdu extrémě) zarušeném prostředí a dává mi podle denní doby ;) přes den "a" - 19MBit, "a-nstreme" - 33MBit, v noci potom "a" - 22MBit, "a-nstreme" 38MBit (vše HD, test při 5 spojeních mezi počítači, které jsou za tímto. MK 4.15 má vyplý conntrack, žádný FW, propojen AP-client do bridge pomocí VPLS - pro test, jak se toto chová (poznatky jsou, že bez problémů, naprosto transparentně). Zlimitované na signál kolem -61dB). Když jsem zkoušel "n", tak to byla katastrofa :( V noci to ještě trošku běhalo (slabý provoz ve vzduchu), ale přes den to je strašně rozkolísané, nedrží rychlost. Tam kde jelo "a" stabilně 19MBit, "n" lítalo od 5-20MBit, nepomohlo žadné nastavení. Přidání druhého kanálu téměř nemá vliv, rychlost stoupne nepatrně (přes den tak 22MBit, v noci to šlo k nějakým 40MBit), ale ještě větší nestabilita linky :( Jinak řečeno "n" je pro mě zklamání, zůstávám u "a", nejlépe dual-nstreme, to chodí asi nejlépe.