Uz jsem nasel, kde jsem mel chybu. Mam tam jeste par notorickych stahovacu v dalsim tarifu, ktery ma brutalne snizeny upload, a ja jsem do do limitu s rate_exponentem nezapocital i tyhle... takze uz mi to dava smysl...
Jeste jedna vec, by me ale zajimala - taky jsem ji tam nevidel. Mozna ze jsem to prehlidnul... : ale ja jsem byl zvyklej ze na rucnim nastaveni to davalo klientum max co linka dala, aby byla vytizena. Takhle mi to jede porad jenom par mega a nic vic. Mam tam kolem 70ti lidi a 10M linku - vim je to bida ale je to horni dolni a jeste pred mesicem to stacilo a prave protoze tam nebyvaji lidi pripojeny porad - vetsina z nich beha po lese nebo s motykou po poli, tak to vsem jelo vzdycky aspon mega nebo vic(prestoze maj mit ani ne pulmego). Ted pribyli dalsi tri lidi a zacalo se to hroutit jako blazen - ano vim ze jeden z nich je "stahovac-notorik" ale toho jsem uriznul z vetsiny provozu a dal do specialniho tarifu s minimalnim uploadem, aby to usmernil, ale ta linka pres qt proste tak rychle neleti... Napada nekoho nejaka rada na co se zamerit(predem rikam ze rady typu, navisit linku zvladnu taky - jsem na maximu co to da - tahnu to z BTSky... Jo jeste detail, kompletni qt mam na hlavnir RBcku pres ktery mam pripojenou konektivitu, takze vsechno je na jednom miste. :?: tak nevim kde mam chybu...