Ja bych doporucil parabolku od canopy :)
Ale vzdy je to pouzitelne jen do mista, kde v bezprostrednim okoli neni nic, co by mohlo rusit. Protoze predozadni pomer a nezadouci laloky jsou primo tragicke.
Moje zkusenost je zatim takova, ze Bullet M5 + rozumna parabola bere prvni cenu v rychlosti a spolehlivosti. Pripadne cekam, kdy z UBNT vypadne WISPstation M5 aby se mohla davat do antenen s boxem. Bohuzel Nekrotici s RB711 a SXT nejen prisli s krizkem po funuse ale i kvalitativne tezce spadli pod uroven UBNT.
Bullet s rozumnou parabolou je take reseni i kdyz nejsem priznivec ubnt , ze SXT neni zrovna povedena vec je pravda ale co se tyce RB711 dovolim si tezce nesouhlasit, vsichni silej ze ma ubnt dvoupolarizacni kdeco, ale dvoupolarizace neni zadnej zazrak, testoval jsem trebas dvoupolarozaci mezi vysokou panelakou zastavkou a tam mi vychazelo daleko lepsi pouziti ciste vertikalni polarizace, proc je snad jasne , nejlepsi teoretickej vyklad by zde dal asi zas stourac. Dve polarizace sou i nahylnejsi na zaruseni nez kdyz vyberu jednu na ktere je to cistejsi. Kdyz uz ubnt tak parabolu ze zadnim vyvodem a buleta ne silenosti jako wavenat a na nem nasroubovanej bulet .
RB711 ... No ja bych radeji RB411, kde si kartu muzu urcit ja a ne aby mi to urcili ti garaznici v Lotyssku ... Obecne to jde v HW platformou od MK od 10 z 1 ... Co se tyce SW a tedy RoS, tak snad se to posledni dobou zlepsuje, sice pomalu a celkem i pozde, ale snad.
Co se tyce dvoupolarizacnich vecicek, tak ja sem taky pro to vybrat si volnejsi polarizaci tak jak potrebuju a ne to palit co to jde, nejlepe v obou polarizacich a jeste antenou tezko popsatelne charakteristiky (a to nemluve o 40MHz ...).
Chlapci od MK by se meli poradne sebrat protoze jinak jim ujede vlak co "tahne" UBNT diky jejich all-in-one and total-lama-friendly reseni za par korun ...