pcwifi ja bych proti adsl zmenu necekal a u nej to bylo vselijaky...na 1 pripojce i v zatezi do 50ms, na jine 250ms, to mi hlava nebrala... : PW
reset na azdsl jsem zatim videl z vatezi vzdy 250ms+ , zajima me to jak na vdsl, pocitam, ze to bude stejne
hallo ADSL bez zátěžě 16ms (vesnice) 8M,příští týden přechod na VDSL 25M,tka jsem zvědav (bráno jako záloha).
novotak33 Jen přispěju s pingy na VDSL ;) : Bez zatížení : cca 24ms Upload na uloz.to : Minimum : 88ms, maximum : 129ms, průměr : 107ms . Jedná se o VDSL 25/2 Mbit ;) , pingy prováděny na seznam . Jsou to jen chvilková pingání, cca 15 sekund ;) .
david2006 Tak snad spíš jde o to kolik to má při 70% procentech reálné propustnosti, ne? Se laskavě koukněte jaký ping mají vaši klienti pokud stahují dodna a pak melte : .
net_work Tak snad spíš jde o to kolik to má při 70% procentech reálné propustnosti, ne? Se laskavě koukněte jaký ping mají vaši klienti pokud stahují dodna a pak melte : . u me vyborny, pac qos...
novotak33 Při spuštěném uTorrentu a nastavením max. uploadu na 170KB/s, cca 70% linky, tak se pingy na seznam pohybují okolo : minimum : 23ms, maximum : 83ms, průměr : 42ms . Ten upload je sice nestabilně zatížen, ale snad to pro ilustraci stačí ;) .
david2006 Jo cca 42ms v zátěži je vcelku v pohodě na koncový stupeň. Teď jde o to kolik se to zvedne když se k tomu na 70% zatíží i down.
novotak33 Stahuji přes filezillu ze serveru ftp.muni.cz linuxove distribuce a pingy se drží na : 24/40/30 ( min/max/průměr ) , rychlost DL ovšem kolísá, takže se nejedná o stabilní plné zatížení, ovšem to je pravděpodobně způsobeno tím, že se stahují malé soubory. Kolísání probíhá od cca 2MB/s do 3,15MB/s ( dle netmetteru ;) ) .
david2006 To vypadá vcelku dost v pohodě, sice na optiku nebo kabelovku to nemá, ale oproti wi-fi je to pro koncáka slušné.
maxik klienti maji do 20 msec na seznam i pri 100% vyuziti linky, ale je to garant linka ne adsl a qosime :)
maxik ani ADSL nebylo spatne, ovsem do 5 pocitacu to chodilo ok, kde ma byt vice stanic to je jiz nepouzitelne nevim co tam maji za mechanismy ale bylo to desivy, upload tragedie, pro par nanarocnych lidi ok