Musím potvrdit nabídku 400 Kč za 16M, taky mi dneska volali s tím, že jde o mimořádnou akci ("pouze na dnešní den") a nabízí ji těm, kdo se na zrychlujeme.cz pokusili zjistit dostupnost a zadali tam pak i svoje jméno a tel. číslo. V místě, kde bych si VDSL i vyzkoušet chtěl, ale ještě není DSLAM po upgradu, takže tam VDSL neběží :) takže jsme si popovídali (paní díky mně zjistila, že UPC nabízí i ETTH linky a že bezdrát může bez problémů běžet 40-50 Mbit/s), pozjišťovali dostupnost na dalších místech, paní si postěžovala, že jim zrušili starší informační systém, kde byla vidět vzdálenost od ústředny, takže teď jsou závislí na těch výsledcích měření drátů - jenže měření jsou nepřesná, dodnes na adrese, kde mi fungoval 16 Mbit ADSL jak víno (útlum linky 5,5 down/3,5 up), jim hlásí dostupnost max. 8 Mbitu :)
No, mají v tom hokej. Na druhou stranu, věřím, že jsou v republice místa (nové vedení z dob rekonstrukce z let 1996-1999, ne-tak-moc ošizené kabely, blízko ústředny), kde VDSL prostě pojede. Stejně tak věřím tomu, že O2 lidi potlačí do migrace a výměny modemů. Už proto, že nové modemy umí IPv6 a že se brzy chtějí do IPv6 pro koncové zákazníky pustit...