Eh hovořil jsem o srovnání mikrotik v gentleboxu s koulí (rozuměn Nkovej kablík MMCX - Nm) versus groove, kterej v krabičce je sám o sobě. Tj. vyzařování jinam než do antény. Ale přiznám se, že jsem ho už taky nejednou spustil bez kabelu, ono tomu se jaksi nevyhnete, občas prostě vám vypadne, znáte to.
Každopádně na stožáru to dopadlo fiaskem.
půvnodně: 24 dual jirous a 433AH + 2x UB5 - rušily se, jeden směr 40 mbos, druhý 4 mbps oba spoje.
pak: 433AH + 2x R52N (ty slabší s MMCX) - rušily se, stejnej problém, jeden směr dobrej, příjem z protistran katastrofa. Přitom na stole se nerušily, z groova přes 433AH po wifi do 411 HnM to jelo 90 mbit hradbu, víc 433 zjevně nedala (90 + 90 mbps na rádiích, na jeden hop 130 mbit).
pak: 433AH + 1x UB5 a 1x R52N - stejná katastrofa
a pak: groove a z druhý strany batůžék s 1 kartou a .... hrůza děs, jeden směr klidne 50 Mbit, druhej 2 - 3 mbity. Když dám ráty natvrdo, tak spoj jede 5 vteřin oboustranně 40 Mbit, pak se rozpadne. Prostě je tam něco v troubě, obávám se že to nejdražší, a sice anténa, zbytek už byl vyměněnej a rušení je tam prakticky nula, a jiný spoje tam jedou jak z praku. Něco jako ladění s tím dělá pendrek. Ale dojalo mě, jak groove (a asi nejen ten) ve verzi 5.5 ukazuje CCQ. abych měl CCQ 103 procent, to jsem ještě neviděl, škoda že jen na té straně co je v pohodě.