Zdravím pánové, mám problém a nevím, zda ho napsat do tématu s Omnitikem nebo do tématu s SXT.
Nicméně, soused má na střeše OmniTik ve více méně defaultním nastavení (s tím rozdílem, že WLAN není v bridge a je přejmenované s WPA2) a já se na něj snažím napojit s SXT. Bohužel se mi nepovedlo spoj rozjet v režimu N, jede pouze v Ačku. Pokud se obě zařízení pokusí spojit v Nku, všechno pár vteřin jede (včetně pingů), jakmile se má ale něco přenést (načtu webovou stránku), spojení zmizne a SXT začne znovu vyhledávat, kam se má připojit a za pár vteřin se zase spojí. A tak pořád dokola. Toto dělá, pokud jsou obě zařízení nastavené na Only-N nebo A/N. Pokud obě zařízení nastavím jen a pouze na Ačko, spoj šlape jako hodinky. V Ačku ale protlačím tak max 20 mbps na TCP a chtěl bych zkusit rozjet Nko, zda nebude rychlejší. Vzálenost OmniTik SXT je jen cca 50 m, přímá viditelnost, frekvence je dle Freq. Usage prázdná. Výkon na max. :) Signál kolem -45 db.
Zkoušel jsem i NV2, ale to asi neumím nastavit, protože jede max 6 mbps a mezi Omnitikem a SXT se pingovat dá, ale za SXT ničím nic nepingnu. Ale to kašlat, spíše bych chtěl rozjet ten 802.11N než NV2.
Poskytnu co bude třeba a budu vděčny za každou radu. Díky.