CSV puvodnich anten nevalne,kolem 1,5-2,2.Prumernym pigtailem toho prilis nepokazite,stineni nerozpletejte do copanku,ale omotejte tenkym dratkem a pocinujte,vzniklou trubicku na co nejvice mistech pricinujte k zemneni DPS podobne jako jsou procinovany puvodni anteny,stredni vodic pripajet malym mnozstvim cinu k zivemu vodici na DPS.Pri zkouseni TX zacinejte s minimalnim vykonem,pravdepodobnost uspechu vysoka.Nepouzivejte trafopajku,pripadne se prizemnete.
Dík,
to je vše jasné. Přiletování konce pigtailíku na pl. spoj mám natrénované již 10 let z dob Ovislinků, kde bylo běžné. Jedná se mi spíše o ty věci okolo impedančního přizpůsobení. Je asi navrženo pro původní anténu a nyní tam připojíme něco jiného. Nerozhasí se to impedančně? Dá se to vůbec nějak změřit?
Další věc je těch pár součástek na výstupním vedení, asi nějaké kondenzátory a odpůrek. Ty tam můžou zůstat? Někde jsem četl, že se s nimi má nějak manipulovat, už to ale nemůžu najít.
Děkuji, mpcz, 03.02.2013\
Je to jasne,nikoli vsak kazdemu.Pokud ma vestavena antena impedanci priblizne 50 Ohmu,budou mit priblizne stejnou impedanci i polovodice a souvisejici plosny spoj.Se soucastkami na DPS v blizkosti anteny bych nemanipuloval,provedene upravy s MMCX panelovym konektorem ,pigtailem a externi antenou o impedanci cca 50 Ohmu se obesly bez dalsich uprav na DPS a provozuschopnost takovehoto zarizeni potvrzuje vyse uvedenou uvahu.