Tak tomu nerozumím za tuto propočtenou cenu neprodám. Důvod jednoduchý stěží to kryje třetinovou hodnotu vybavení sítě. Kde jsou pak zisky z klientů atd. Při průměru 300 Kč / klient platící pro okolí větších měst kde se musí konkurovat nižší cenou a vyšší rychlostí například UPC a pod. a průměru 1000 klientů Vám vyjde nějakých 300 tis. per měsíc ročně pak 3,6 mil. Kč infrastruktura dá nějaké ty 2 mil. Kč tedy když se to staví pořádně. Takže elektronika jde sakra rychle dolů i když jak co a zbude mne dejmež tomu 1 Mil. pokud mám odstoupit z kšeftu kde mne zůstává pro sebe nějakých 10 - 30% to je ročně 360 tis. - 1,07 Mil. v průměru tedy 700 tis. tak prodej tak za 10 mil. Kč + 1 -2 mil. infrastruktura minimálně za 1000 klientů je pro mne představitelný. Každých dalších 1000 zákazníků za 8-9 mil. Kč. Bavíme se o fungující firmě s pravidelně platícíma klientama.
Odhadované ceny za které se mohlo údajně prodat mne přijdou těžce pod cenou firem a fakt by mne zajímalo co majitele vedlo k prodeji. Mít firmu z 2200 klientama neprodávám.
Jinak k Helemiku pan Sova na IPV spekuluje, že nemuseli ukočírovat finance s optikou.
Jinak řekněmě si upřímně dostanete oněch 10-12 mil. Kč co s tím uděláte? Řekněme, že na určitou režii jste zvyklý si odepisovat takže najednou měsíčně utratíte celkem nějakých 20-30 tis. Kč podle toho kde bydlíte. Za rok to máte 240 tis. za deset let 2,4 tisíc za 30 let 7,2 mil. K tomu koupíte za 30 let 6x auto po 300 tis. domek - byt za 2. mil. a máte těch 12 mil tak na 25 let 10 mil. tak na 20 let. Prodáte-li telko firmu v 30 letech tak v padesáti můžete jít znovu do práce. Nebo investujete jinam a můžete do práce i dřív, ale to se může stát i ISP takže je to asi celé jedno.