Nevím jaky Vy, ale nechat se koupit to musí být už vrchol nudy.. Znám pár "rentierů" co se nechali koupit, ale po roce už tak vysmátí nejsou a hodně nemravnými způsoby uvažují jak se do byznysu vrátit, leč vzhledem k zákazu konkurence to vetšinou dalších 5 - 10 let jde jen s velkou dávkou odvahy.. a tak se stávají investory :, čímž se sice drží oboru, ale nesmí údělat ani čárku (vyhozenyý lidský potenciál)
Každý rok si dělám Equity plán sekce ISP a zjišťuji, že prodat by znamenalo mít zaručený zisk z tržby prodeje sítě mezi 35-37procenty vynosu kapitalu (netto) ročně. Což je podle všech zvyklostí výsledkem buď provozovatele sítě výherních automatů, obchodníka s akciemi co hledají hejsky, které by ještě obrali, nebo nadrámec zdatného profesionála v oboru, kterému rozumí.
Samozřejmě, že zisk je po odečtení personálnách nákladů, oprávek investic atd..
Jinými slovy: Když dostanu za siť 15M, tak bych měl mít plán, jak je uložit tak, že ročně dostanu více než 35-37procent hodnoty kapitálu zpět (a to nepčítám cca 30 procentní růst tržeb za rok)
Takže termín: Nabídka, která se neodmítá, je jenom pro ty, kteří už nevědí jak dál, protože se jim to začíná dostávat z pod kontroly, nebo mají další plán, který je výnosnější než stávající business - o čemž si dovolím pochybovat, protože pokud někdo vybuduje takhle velkou síť, asi bude jenom velmi těžko lepší v něčem jiném.
Někde jsem četl chytrého pána, že business se staví proto, aby se prodal - pak ano. Pak ale není majitel zdatný technik, ale obchodník, který prodá cokoliv komukoliv. Moje pozice je, že cesta je cíl.. Pokud dělám něco, čemu věřím, co mě 100procentně baví a naplňuje a jsem skutečně místní špička - proč bych se měl tohoto stavu nějak zbavovat? Nesmysl..