midnight_man čo by ste odporučili na 9-12km spoj? Mam na vyber pouzit 2 x bullet M5 HP alebo 2 x RB411 s XR5. Budu tam JR 24ky. Čo bude mat lepsiu stabilitu a priepustnost? S bullet M5 HP oproti sebe mam velmi dobre skusenosti, 411tky oproti sebe som nikdy neskusal. Je to skor o tom, že skusit nieco nove :)
maxik Na 10km jr24 si upad ne :) Kdyz reknes zkusim tyhan apod. aspon 60 cm, budiz. Ja bych pouzil verzi s RB, nemam rad ubnt jsou to takove podivne plastove bazmeky a nemaji routeros.
soooc Jedna RB411 nam s XR5 vyhorela na napajecich obvodech, pak uz jsem stesti nepokousel. Ale je pravda, ze jsem potreboval od XR5 plny vykon (byl to vsesmer 8dB). Se stazenym vysilacim vykonem by to mohla vydrzet.
midnight_man hlavne ze na i4 maju v popise pri XR5 testovane na RB112.... tiez sa bojim toho ze to ta 411tka nepredýcha. 24ka je v pohode, do 70 signal ako nič. Momentalne tam nemam čo ine dat..ked tam bude nieco rozumne tiect, vymenim. Tak zrejme to vyzera na ten bullet....
stanislavhrncir XR5 na plné gule v 411AH, normálně provozuju v asi 20 exemplářích a nikdy není problém.. jen se držet na 18V napájení
dubrma Jasný bullet, ale na anténu bych přitlačil. S nkem od UBNT mam dobré zkušenosti, přes ačko tolik nedostaneš.
midnight_man na jednom spoji s bullet M5 HP dostanem UDP testom cez eth 95MBPS a je to 8 km par 24 vs WA 26 ....tie 24tky budu podla mna OK...ak bude zle...dam vacsie.
stanislavhrncir ja mam obycajne 411tky, nebude 411 slabsia co sa napajania tyka oproti AH ? žádný rozdíl tam není, jen valit na 18v skrz proudy, teoreticky i 24 pokud je dostupných
midnight_man ano mam nachystane 24V UBNT POE..pouzivam iba tie :) vsade na vsetko. Tak diky som troška spokojnejší. Dam to tam :) uvidim čo to povie.