Diskuse o nové technologii Exalt Communication, pro koordinované pásmo 11GHz s přenosovou kapacitou až 616Mbps modulačně, 500Mbps uživatelsky.
Mnoho informací naleznete i přímo na stránkách :)
Diskuse o nové technologii Exalt Communication, pro koordinované pásmo 11GHz s přenosovou kapacitou až 616Mbps modulačně, 500Mbps uživatelsky.
Mnoho informací naleznete i přímo na stránkách :)
Diskuse o nové technologie Exalt Communication, pro koordinované pásmo 11GHz s přenosovou kapacitou až 616Mbps modulačně, 500Mbps uživatelsky.
Nejnizsi prodavana rychlost/sirka pasma?
Dneska jsem se na ty spoje dopoledne zrovna díval, Summit vyjde o něco lépe pokud to dobře spočítám po technické stránce to asi zhodnotí spíše někdo povolanější (Insider atd.). Každopádně neškodila by tabulka při jakých šířkách pásma to má jakou přenosovku - tedy kolik to udělá v základních 40MHz a také jaké jsou k tomu antény a kolik případně stojí 90-120cm . Každopádně tam kde 10GHz končí tam 11GHz zdá se začíná a přidává delší trasy (zase už je trošku probraná a je spíše jen na ty delší a střední trasy).
http://wifishop.cz/exalt-communications_c956.html
Jinak trošku je na pytel že dealerskou cenu tam mám stejnou jakou jsem měl i před přihlášením...čekal jsem aspoň něco dolů... .
Dneska jsem se na ty spoje dopoledne zrovna díval, Summit vyjde o něco lépe pokud to dobře spočítám po technické stránce to asi zhodnotí spíše někdo povolanější (Insider atd.). Každopádně neškodila by tabulka při jakých šířkách pásma to má jakou přenosovku - tedy kolik to udělá v základních 40MHz a také jaké jsou k tomu antény a kolik případně stojí 90-120cm . Každopádně tam kde 10GHz končí tam 11GHz zdá se začíná a přidává delší trasy (zase už je trošku probraná a je spíše jen na ty delší a střední trasy).http://wifishop.cz/exalt-communications_c956.html
Jinak trošku je na pytel že dealerskou cenu tam mám stejnou jakou jsme měl i před přihlášením...čekal jsem aspoň něco dolů... .
Udavana linkova 616 je pro dualchannel, tedy 80MHz. Coz zadne jine radio neumi. Tak si to spocitej.
Anteny budou standardni, tedy Arkivator a podobne, tipuju... jde jen o prirubu jako vsude.
Dík hezký, nerad si něco takového cucám z prstu. Datasheet a nějakej pokec od výrobce nebo distributora by neškodil. Maximálka mě až tolik nezajímá, typuju že na 512QAM se asi nedostali, ale i tak s tou maximálkou bych to tolik na delší trasy nehrotil v reálu pač papír snese vše. Každopádně na to kolik to stojí bych čekal více technických informací přímo ve webovém obchodě (mno třebas jsem něco překouknul, ale i o UBNTu toho na i4wifi píší více:)) ) .
Dík hezký, nerad si něco takového cucám z prstu. Datasheet a nějakej pokec od výrobce nebo distributora by neškodil. Maximálka mě až tolik nezajímá, typuju že na 512QAM se asi nedostali, ale i tak s tou maximálkou bych to tolik na delší trasy nehrotil v reálu pač papír snese vše. Každopádně na to kolik to stojí bych čekal více technických informací přímo ve webovém obchodě (mno třebas jsem něco překouknul, ale i o UBNTu toho na i4wifi píší více:)) ) .
Ja si to taky necucam z prstu. A oficialni pdfko by samozrejme bylo lepsi. Ale kdyz neni...
Maximalka je QAM256, to je dane, vic stejne pokud vim nikdo nepouziva pro tenhle segment komunikace. Neni to uz prakticke. Naopak diky klidu v 11ce je tohle jeste slusne pouzitelny.
A jak uz jsem psal jinde, je k tomu polarizacni vyhybka na dve radia, tedy gigabit prenosovka.
Tak,
viděl jsem tehle spoj ve wifishopu ješte když se čekalo na homologaci CTU. Hned jsem udělal předobjednávku. Momentálně to brzdím spíše já, protože trošku řeším finace, ale do konce května bych to rád dořešil. Co se týče antnén, tak vanco se rozhodlo pro docela rozumný krok a to sjednotit antény u spojů které distribuují protože dovoz antén z USA od EXALTu by bylo asi docela náročné. Budou se k tomu dodávat antény od českého výrobce Kaden holding Česká Skalice. http://www.kadenholding.cz/sluzby.html. Mám od nich antény na alcomách a snad i na Miracle kdysi dodávaly. Mám od nich i několik parabol na 5ghz. Co jsem pochopil tak na stejné antény přejde RACOM.
Co se týče dovoupolarizační verze, tak ta by měla být údajně k dispozici někdy na podzim. (dofám že mě Antone za tuto informaci nezabiješ)
Už se na to těším. Až to nasadím dám vědět.
http://www.kadenholding.cz/sluzby.html
hustý stránky, takový všeříkající :
arkivator nee??? jirous u levnejch alcom???
Se mi nechce verit, ze by se kdokoliv vracel s profi radiama ke Kaden antenam. To je naprosto absurdni. Pokud tedy Kaden za posledni rok-dva neudelal nejaky totalne necekany pokrok.
Presne Kaden design hruza ne akorat 65cm se jim povedla.
Ja bych sel jednoznacne do Jirouse 90cm ta je uplne krasna :-) a 120cm bude snad uplne stejna a drzak pouzivaji stejny jako Arkivator coz je parada.
Ale vcera jsem byl u p.Stourace a reknu vam ze i on ma velice slusne anteny.
Ahoj Lada
1. Šířka pásma max 80Mhz. Vlastní modem vyvinutý společností Exalt dokáže efektivně využít specifické kanálování 40MHz v ČR – tím je dána i přenosová kapacita. Nejnižší softwarová licence je 100Mbps. Můžu však jen doporučit směrovat svůj zájem rovnou ke kapacitám 200Mbps a vyšším. Důvodem je ochrana "vysokokapacitních spojů" PTP před akvizicemi satelitních služeb. A vysoká kapacita se začíná na STM1 (155Mbps)
2. Na shopu jsme doplnili doplatky na antény 90 a 120cm. V základní sestavě jsou obsaženy antény 65cm.
3. Datasheet je samozřejme k dispozici na stránkách http://wifishop.cz/img.asp?attid=6393
4. Antény budou opravdu Kaden. Připravuje se nový typ držáku podobný držákům dnešních trendů, jinak jsme s anténami Kaden neměli nikdy problém. Co se týká dalších výrobců, u Comhatu (Akrkivator) jsme v poslední době zaznamenali nárůst dodacích termínů (a za mně i výrazný pokles kvality zejména na nových 99cm anténách, kde se jim povedlo něco co tolerujeme jen českým výrobcům, a to, že v odlitku chybělo 8 děr se závitem, hned ve třech odlitcích), 90cm anténu Jirous diskvalifikuje fakt, že má/(měla v době rozhodování) problémy s HP2 -což ČTÚ u koordinovaného pásma striktně vyžaduje a absence 120cm antény s HP2. Kaden má na všechny antény HP2 a je myslíme prověřený v čase stovkami instalací (ALCOMA, SUMMIT, ...) Pokud ale někdo bude mít problém s anténami Kaden, není problém objednat mu antény RFS, které poputují z poza velké louže, a tomu bude odpovídat dodací lhůta i cena.
Anton Mlynský
Tak sem prosim hodne foto kompletu s Kaden antenou 65cm.
Sam mam uz tretiho Kadena, ale design je dobry az u 65cm.
Dekuji Lada
... spoj me z prvu nadchnul, po prozkoumani materialu jsem zjistil, ze je trosku hluchy ... o cca 2 - 3 db oproti treba alcoma AL11F MP360 ... takze jedinou devizou pro mne zustala moznost vyuzit celych 80Mhz prideleneho kmitu, to je sice prima, ale momentalne na tech trasach nepotrebuju takovou kapacitu, takze ... nyni pro me ucely zbytecne drahy spoj ve srovnani s alcomou ... bohuzel :( .. takze spise rozhodne cas, budto alcoma vyresi 80mhz kanal, nebo nakonec po tomhle spoji sahnu ..
co se Kaden anten tyka, mam s nima dobre zkusenosti, takze nevidim duvod proc je ke spojum nedavat :) ..
.. takze spise rozhodne cas, budto alcoma vyresi 80mhz kanal, nebo nakonec po tomhle spoji sahnu ..
Nevyresi, je to spesl vyvinuty chipset, zadny softradio. Vsechny standardni chipsety konci na 56MHz a pres to nejede vlak.
1. Šířka pásma max 80Mhz. Vlastní modem vyvinutý společností Exalt dokáže efektivně využít specifické kanálování 40MHz v ČR – tím je dána i přenosová kapacita. Nejnižší softwarová licence je 100Mbps. Můžu však jen doporučit směrovat svůj zájem rovnou ke kapacitám 200Mbps a vyšším. Důvodem je ochrana "vysokokapacitních spojů" PTP před akvizicemi satelitních služeb. A vysoká kapacita se začíná na STM1 (155Mbps)Anton Mlynský
No tak to velice rad slysim :
... spoj me z prvu nadchnul, po prozkoumani materialu jsem zjistil, ze je trosku hluchy ... o cca 2 - 3 db oproti treba alcoma AL11F MP360 ... takze jedinou devizou pro mne zustala moznost vyuzit celych 80Mhz prideleneho kmitu, to je sice prima, ale momentalne na tech trasach nepotrebuju takovou kapacitu, takze ... nyni pro me ucely zbytecne drahy spoj ve srovnani s alcomou ... bohuzel :( .. takze spise rozhodne cas, budto alcoma vyresi 80mhz kanal, nebo nakonec po tomhle spoji sahnu ..co se Kaden anten tyka, mam s nima dobre zkusenosti, takze nevidim duvod proc je ke spojum nedavat :) ..
No to je fakt divny s 80MHz pasma :)
srovnavam srovnatelne .. tedy 40Mhz 256Q ... a 40Mhz/128Q ... nejsem blby abych srovnaval neco jineho :)
srovnavam srovnatelne .. tedy 40Mhz 256Q ... a 40Mhz/128Q ... nejsem blby abych srovnaval neco jineho :)
ALe filtr je tam porad siroky milej zlatej.. 2dB na magistrale je asi jako ...
vsak jasne ... ja jsem ale nerekl, ze je to spatne udelane, jen jsem rekl, ze kdyz to srovnam, vychazi me lepe alcoma .... duvod je jasny o tom se nehadam.
Na první pohled by se mohlo zdát, že rádio má výrazně nižší citlivost než jiné, srovnávané rádia. Neboli že je "Hluché".
Vezmeme-li do úvahy fakt, že ČTÚ přiděluje 40MHz a 2x 40MHz kanály, a nikoli 56MHz kanály, začne citlivost rádia vycházet v úplně jiném světle.
Kapacitu 385/311 Mbps lze přenášet celkem s přehledem na 32QAM, 80MHz, s citlivostí -70dBm, což mi rozhodně nepřijde špatné.
V tabulce také vidím 256QAM, 50MHz, s citlivostí -63dBm, což je hodnota identická s hodnotou uváděnou pro 56MHz široký kanál jiného výrobce.
Můžeme vést polemiku pro těch 6MHz, ale nepřijde mi to efektivní. :)
Kapacita pro uvedenou šíři pásma není v datasheetu, ale odvoditelná přecijenom je (385/311), ale je to jenom pro příklad.
Protože jak jsem psal, pokud mám k dispozici 80MHz, nemám důvod uchylovat se ke kanálu 50-56MHz širokému.
A s citlivostí -70dBm (proti -63dBm uváděných na 56MHz širokých rádiích) jsem ještě vydělal 7dB. To je rozdíl dvou antén. (př. 90x90, nebo 60x120 místo 120x120). A to mi umí i dost výrazně ušetřit peněženku, zejména při doplatcích za 120cm antény.
📡 Telekomunikace.cz