zdenekh Mám dotaz ohledně propustnosti. Jedná se mi o tohle. Jako hlavní switch mam použit Linksys SLM224G-G5 linku 40 Mbit testovanou na 60 Mbit ale ze sítě nedostanu víc jak 28-30 Mbitu může to být zapřičiněno tím switchem ? Hlavní router je 3 GHz Core2Duo s Gbit Intel siťovkama MK 5.2 vytížení procesoru ani ne 10 % cca 6000 Connections. Opravdu nevím kde může být problém prosím o radu.
zdenekh Těch 28-30 Mbit je myšleno reálny traffic ne test. Zajímá mne jestli hledat problém v tom switchi nebo ve spoji. Je ten switch schopný takovy tok zvládat ?
zdenekh ten switch to musi dat s prehledem jde o to kolik to da na jedno spojeni TCP z netu k tobe. Jak tohle nejlépe otestovat ?
leeonek UDP test je tak maximálně pro toho kdo chce vidět pěkné čísla, ale nezajímá ho reálná propustnost :)
hapi proto tam pak je test na tcp. Při dobrý lince by se příliš lišit udp od tcp nemělo nebo ne? level se hlavně ptá z toho důvodu, že by to mohl být nový člen do klubu špatných linek který se nedaji vlastní silou nijak opravit (kromě změny dodavatele)
leeonek .... level se hlavně ptá z toho důvodu, že by to mohl být nový člen do klubu špatných linek který se nedaji vlastní silou nijak opravit (kromě změny dodavatele)
zdenekh nejaky pokrok ? Dnes jsem jěště s providerem vyměnili jednu stranu spoje tak to otestuju a dám vědět.