Po 5ti letech na firefoxu me uz prestal bavit a presel jsem na chrome a je to proste ulet, rychlost startu (nez FF zkontroluje vsechny moduly a pod, tak chrome uz nacetl 10 stranek) ale i renderingu se neda srovnavat. Firefox mi navic cas od casu zatuhnul na treba 8s, pripadne spadnul uplne. V chrome mi max spadne jeden panel, ostatni jednou dal (oddelene procesy). Navic kdyz ted z FF4 odstranili postranni panel se zalozkama, tak me u neho uz nic nedrzi. Chrome take daleko lepe skaluje, wokna totiz vic vlaken (FF) moc nezvladaji.
je vidět že o FF 4.0 víš kulový. Navíc když si do FF dáš hromadu modulů což pro chrome moduly skoro nejsou a nebo jsou ale nejdou tak hluboko do systemu prohlížeče. Všechno co jsi napsal že FF neumí totiž FF umí. Ale jak píšeš, na chrome jsi přešel proto, že te FF přestal bavit.
Nicméně pokud mám hovořit o prohlížečích v rovině čistě profesionální v podobě dodržování webových standardů tak bych je srovnal jinak. FF, Opera, >IE8 a až pak chrome. Díky chromě se museji občas dělat v grafice pěkný vopičárny tak jako kdysi za dob <IE6. Opera zase masivně cachuje takže když se na stránce něco změní, tak ta mrcha má problem to načíst když je defaultně nastavená. Takhle byc mohl o prohlížečích povídat dlouho.
Ty jsi byl u me na kompu, ze jsi takovy vseznalek? Moduly tam mam stejne, jako v chrome, tedy adblok a tim to hasne.
Ted jsem si schvalne pustil nekolik zalozek ve FF4 a taskmanager ukazuje pouze jeden proces (tu du dum dum). A to ze mi FF obcas na chvily cely zatuhne na jakemkoli pocitaci (linux, W7,XP) je proste holy fakt. Muzeme se o tom hadat, muzeme se proti tomu bourit, ale to je tak vse, co s tim udelame. Kdyz to shrnu, tak spatne skalovani, spatne uvolnovani pemeti po zavreni hodne zalozek a obcasne vytuhy celeho firtefoxu s obcasnym totalnim padem (vse zrejme kvuli tomu, ze to je jeden process) me skutecne prestalo bavit. Chrome timto netrpi, protoze co zalozka, to oddeleny (skoro) proces. Krome toho tento design prinasi znatelne bezpecnostni plusy a to nemluvim o udajne dosti sofistikovanem sandboxu, ktery chrome (na rozdil od chromia) ma.