• vytvoření webfotáku za pomocí kompaktu a alixu

to je ono ten zazrak : :)

myslel jsem třeba tohle http://www.youtube.com/watch?v=9jCn2LlRTEc

a povinně přepnout do HD. Na kameru do 10k to neni vůbec špatný.

jo ale na monitorování objektu dobrý, pokud bych chtěl dělat nějakou panoramu tak katastrofa

ale prosimtě, když nekoupíš sračku za 5k tak je to v klidu. Já nevim, kup si IQeye za 15k, dej si k tomu objektiv jakej potřebuješ za 8k a uvidíš jak to bude ukazovat. Nicméně ten foťák co si poslal... no na panoramata nic moc, u krajích objektivu chromatická aberace jako kráva + navíc neostrá scéna. Takovýhle věci se daji akceptovat u bezpečnostních kamer. Kolik si mysíš že stojí to řešení dade-marfiho? no řekl bych že stejně jako z nějakou hotovou kamerou a upřimě řečeno, 10Mpix fotku na webový stránky nepotřebuješ a je rozdíl zaplatit 25k nebo 8k.

Nicméně na tom videu tu kameru prasí komprese + komprese youtube. Jinak z toho jsou podstatně lepší a ostřejší záběry.

hapi vis, delej jak myslis, ale IP kamery proste nejsou absolutne primo delany pro ucely webkamery, uz z principu. Ano, muzou ukazovat skvele - treba rtyne.net ma prave drahy Vivoteky ... Ale principialne to proste neni koser - zadny primo koser vyrobek neni na trhu a dokazte mi nekdo opak :

IQeye 755.

Kdysi jsem tu dával screen z tý kamery a lidi jenom čuměly protože to vypadalo jako ze zrcadlovky. No ale vo čem se to tu vůbec bavíme. Nikdo normální nebude kupovat kameru za 25k a už vůbec ne na nějaký panorama. Proč myslíš že všude jsou analogový systemy k ničemu. 16 kamer a ani na jedný nic nepoznáš pokud objekt nestojí doslova 5m od kamery.

ten link co jsi poslal... nějak si nepamatuju že by vivotek měl fullHD kameru ale je jasně vidět, že ta optika stojí za houby což se u IQeye fakt nestane.

ja treba 25k dam ... kdyz to bude kvalita ...

nepočítám vyjímky tedy 0.01% lidí

a jeste k tomu dam 10ghz (16mego) spojik ... 5ghz tu uz fakt neni ... dneska jsem tam byl merit uchyty :) a upresnit umisteni

Můžete někdo ukázat fotky nainstalovaný kamery?

Tady je jedna fotky kdyz sme to s kamosem instalovali ... :) (pak jeste kamera prisla pri montazi noveho zdroje rozebrat a nastrikat na bilo, matnou barvou s UV filtrem ...)

o rok později

Jak je to teda s těma novějšíma foťákama, co podporují PTP? Do jednoho vyřazeného opraveného routerboardu jsem si zkompiloval openwrt a připojil k němu starý PowerShot A520, co mi ležel doma.

Ale chtěl bych něco s větším rozsahem zoomu, třeba nějaký ultrazoom od Canonu, např. PowerShot SX260 HS. Nechce se mi kupovat nějaký ojetý EOS na aukru.

Zkoušeli jste to někdo uchodit s nějakým novějším Canonem, které se teď prodávají? Mám doma jen dva Olympusy, navíc modely, na kterých capture s MTP nejde. Ale Olympus s libgphoto nikdy nebyl moc dobrý kamarád.

tom-tom: hledej na netu podporu gphoto2 pro danej model ... Drzel bych se jen Canonu ... Jinak tez mam ted v testu RB411U s Canone S2IS a vypada to slibne, ale problem jakej konektor ma ten fotak na DC napajeni :-/ proc tam kokosaci nedaji nejaky standartni ...

SX260HS offiko podporu aktualne nema, ale muze bez problemu fungovat ... Pripadne se v ramci 14deni moznosti vraceni vrati,ne ? SX150 ci urcite SX130 jedou ... :

EDIT:

Na druhou stranu, gphoto2 officialne umi Canon PowerShot SX130 IS a i Canon PowerShot SX230HS, tak by ta 260tka mohla jet.

Vycházel jsem právě z tohoto seznamu podporovaných http://gphoto.org/doc/remote/ v domění, že ten velký seznam cos dal link ukazuje podporu jednotlivých modelů, ale jen to omezené množství umí remote control/capture...

Samozřejmě že se chci držet Canonu, protože v gphoto zdá se má největší podporu.

Vycházel jsem právě z tohoto seznamu podporovaných http://gphoto.org/doc/remote/ v domění, že ten velký seznam cos dal link ukazuje podporu jednotlivých modelů, ale jen to omezené množství umí remote control/capture...

Samozřejmě že se chci držet Canonu, protože v gphoto zdá se má největší podporu.

Ona ta podpora pro zakladni funkce fotaku u Canonu je dost ustalena a tudiz funkci i kdyz ho gphoto2 neidentifikuje presne jako dany model, ale jen jako generic ...

:

Teď se mi podařilo uchodit i můj stařičký Olympus C-700UZ. Sice se detekuje jako C-2040Z, ale funguje v tom všechno potřebné.

Nemáš zkušenost, jak dlouho takový "běžný" digitál :) vyrží cvakat, při frekvenci dejme tomu 2 snímky za minutu?

tom-tom: kratsi interval nez 1 minut bych nedaval, pokud to nema opravdu opodstatneni. Pro bezne vyuziti velmi cato staci interval 5 minut. Ve vyjimecnych pripadech se dava treba i 15minut (napriklad napajeno FVE ci uplink pres EDGE/CDMA).

Dle mych zkusenosti a humlnetu vydrzi bezny digital pri 1440 snimcich za den, tedy jednou za minutu, pracovat minimalne 3 roky. Ale je treba mu poskytnout kvalitni zazemi, kde v zime bude prilis mrznout a v lete se prilis "varit" ...

Pokud chces jeste pokecat, napis na jabberu, sem skoro nechodim ... :

SX130IS se mi s verzí 2.4.8 detekuje jako PTP digital camera, ve 2.5.0 už to ukazuje správně Canon PowerShot SX130IS, jenom není PTP. Ale ani v jedné verzi nejde capture, píše že prej tuto funkci nepodporuje.

Budu se muset asi někdy donutit k tomu jabberu a aspoň si to nainstalovat ;)

o 2 roky později

Je toto téme jeste živé ? Zkousel jsem to na Raspberry a fungovalo to tak na 50% pouze při zadání příkazu. Po vypnutí zapnutí už se nikdy nedetekoval foták (mam dokonce dva kousky) v pc jde. Nema nekdo funkční img ?

Co to mas za fotaky ? Tema zive je kdyz je treba :-D

Canon A520 A70 ..na Pi to jelo a najednou se to nechce detekovat..a to ani jeden.

Na druhou stranu usb disk se detekuje..tak nevim v cem se udelala chyba.. Zkousel jsem to znovu na img linuxu a uz to nikdy nezozjedu..

Za jakýkoliv posun díky

to bude nejspíš tím že tyto fotoaparáty nepodporuje gphoto2...

📡 Telekomunikace.cz