Flow control je vypnutý. Zapnutí nepomáhá. To nastavování ethernetu je tupé jak ... Zaráží mě, že volba Auto MDI/MDI-X nejde odškrtnout. Zkrátka je to natvrdo zaškrknuté. Tak proč to tam vůbec je? :-)
jinak vadný kus ano. Tob\ch bral, ale proč zrovna jedna i druhá strana chybuje na ethernetech?
Podobně se choval i náš UNI 10G - 40Mbit. Chybovaly obě strany, ale dlouho jsem o tom nevěděl, protože jsme ho nevyužívali na max. Časem, jak jsme koupili větší konekt, jsem zjistil, že z toho nedám více jak 32Mbit (má dát reálně 39,2Mbit), tak jsem pátral, kde je chyba. Bylo mi doporučeno zapnout flow control, jenže nutností je, aby tuto funkci podporovala i síťovka na druhé straně kabelu. V našem případě síťovka na straně poskytovatele to podporovala a naše ne. Takže strana poskytovatele byla OK (bez PL) a naše ne. Než jsem stihnul vyměnit síťovku na naší straně, tak poskytovatel vyměnil řídící prvek na své straně za RB1000 a dostal jsem se tam, kde jsem byl předtím, akorát obráceně. Naše strana OK a jeho ne. RB tuším nepodporuje funkci flow control.
Další rada ze supportu byla vložit switch do cesty. Jejich vysvětlení bylo, že dochází k "mikropřetížení", kdy v řádu několika ms přiteče do pojítka např. 60MBit tok a než se zkoriguje, dojde k přetečení bufferu na straně pojítka a všechno navíc se zahodí.
U mě zapnutí flow control pomohlo, dosáhl jsem potom propustnosti kolem 38,5Mbit z jedné strany (tam, kde to bylo zapnuto). Tak snad ti toto info pomůže.