Zdravim všechny,
chtěl bych se zeptat jak vidí lidé kteří se zabývají stavbou sítí nové možnosti jako je NV2 N2x2. Chtěl bych postavit síť na které budu moci poskytovat připojení 15 - 20Mbps oběma směry reálně. Počítal bych s tím, že na anténu připojím max 20klientů a přístupáky budou propojeny optikou, nebo 10(80)GHz spoji. Takže mi jde jen o přístupovou síť, oblast ve které bych chtěl tuto síť postavit je mírně zarušená (město).
Prozatím bych chtěl použít sektorové antény 90 a 120°od Ubiquity konkrétně http://www.i4wifi.cz/sektorova-antena-a ... d1545.html
jelikož mám raději Mikrotik tak bych použil RB411AH do vyrobeného kovového boxu přímo na záda této antény, nemám rád vf kabely a problémy s tím spojené.
miniPCI kartu bych použil R52n-M miniPCI karta 802.11n s MMCX konektory.
Antény bych montoval na rohy strojoven výtahu na panelácích a okolo komínů, tak aby byli co nejvíce od sebe, a to nejdůležitější chtěl bych použít protokol NV2 a N2x2.
Jako klienty bych použil - na krátkou vzdálenost MIKROTIK: RouterBoard SXT 5HnD duální 16 dBi anténa MIMO (2x2), Nv2, L3 (5GHz), na víc než 1km pak MIKROTIK: StationUnit 411N, 15 dBi MIMO 2x2 anténa, RB411 + WLM200NX.
Jde mi hlavně o to jestli už někdo takové přístupáky staví, jaké má zkušenosti a co si myslíte o těch anténách od Ubiquity, moc se mi nechce do polských antén a pak je tu už asi jen DCOM.