Panove, nezapominejte ze tohle vsechno jsou spinane zdroje a ne kvalitni motana trafa, ktera uz nelze skoro sehnat.
Sehnat se samozřejmě dají, ale cena je trošku jinde než u spínaného zdroje.
Ono je rozdíl spínaný zdroj a spínaný zdroj. Proto jsem začal kupovat sunny, protože jsem s nima v podstatě nemíval nikdy problém, tak, jak jsem zažil se šmejdama od DVE. Většiny DVEček už jsem se zbavil ale byl to porod, pravidelně po bouřce volali minimálně 2-3 lidi kvůli výměně zdroje. Po výměnách za sunny problémy přestali, ale jak říkám, co jsem kupoval sunny asi za poslední rok, mám jich tu tady taky pár vadných takže podle mě kvalita za poslední dobu trochu utrpěla.
Pro zajímavost, asi před rokem jsem na zkoušku vzal od DVE 5 kousků 24V poe zdrojů, a teď o víkendu se mi vrátil poslední vadný :)
A ze se sekaji po bource je zname uz x let a neni to jenom problem UBNT.
Hmmm, zvláštní, v době RB133 a 411 (2-3 roky) a ros V 2.9.xx jsem zaznamenal u klientů celkem snad jen 3-4 seknutí kdy pomohlo vypnutí a zapnutí zařízení. Pokud volal klient že mu nejde net a měl mk, věděl jsem na 99,9% že vyp/zap nepomůže. To se za poslední rok taky velmi změnilo. Ještě rok zpátky jsem nasazoval nanajvýš 3.10 a občas mi proklouzla nějaká 3.25. Neříkám že to je vyloženě verzí ros a nebo hw, prostě jen to, že restartování u klientů je potřeba podstatně častějc než tomu bývalo v minulosti.
U ubnt naopak bylo a je pravidlem že, vyp/zap v podstatě vždy pomohlo. Ono když teď upgraduju klientské zařízení a na sektoru je tam nějaké ubnt, vím, že ze 2 jedno nepřežije například změnu country, přeladění na sektoru apod. Už jsem si tam nějak zvykl..... Teď jsem začal praktikovat to, že před jakýmkoli nastavením ubnt nejdříve restartuju, pak k vytuhnutí při nastavování nedochází tak často. Bavím se každopádně o starš1í0ch verzích ubnt a nebo wispů.