Tak to my sme připojili jenom dvě rodiny cikánů a zrovna se nám podařilo třefit na oba druhy (platič/neplatič).
Jeden ve starém domě, který velmi pomalu přestavoval. Výborný klient, usměvavý, přátelský, platil včas na účet a dokonce i za syna, kterého jsme připojili v druhé vesnici.
Druhý v novém baráku, veškeré vedení si nechal dělat do lišt, aby mu ani kousek káblíku neležel na zemi. V té době jsme byli ještě najivní a rádi za každého klienta. Instalaci sice zaplatil, ale pak začali první obstrukce... Systém ještě nebyl a to že neplatí jsme si všimly až po půl roce. Takže první domlouvací návštěva...hleděl na mě jako puk.. šak zaplatil za instalaci, tak co ještě chceme... Tak sem mu to vysvětlil, že tato služba je stejná jak u vodovodů a kanalizací... No pochopil, zaplatil a prý jestli může platit jedenkrát ročně, že není problém, ať se stavíme, že to zaplatí(takový ten postoj, že pro něj jsou to jen drobné). Takže za rok jsem se přiřítil a opět na mě hledí jak na zjevení a prý jestli se můžu stavit až za měsíc, že měli velké výdaje a sociálka mu nedošla v čas. Přijedu za měsíc, znovu na mě překvapeně zírá těma vykulenýma očima a že je na nemocenské a ta mu ještě nedošla, že jestli může zaplatit jenom 3 měsíce(zálohu) a ať se stavím za měsíc, že to všechno doplatí. Zkrátím to... byl jsem tam ještě několikrát...buď nebyli doma a nebo se zapírali. Když se náhodou objevil, tak samá výmluva. Po půl roce jsem z něj ty penize dostal a řekl dost. Už byl nasazen systém a po měsíci k dobru jsem ho odpojil. Ještě volal, že ať se stavím, že zaplatí. No řekl jsem mu, že na to nemám čas k němu pořád jezdit, ať se staví on a já mu pak hned internet pustím. Týden na to mě potkal v restauraci. S celou rodinou oslavovali konec školního roku. Říkám si... přijde se domluvit, nepřijde se domluvit. Dělal, že mě nevidí. No dodneška nepřijel a už jsou to nejméně 2 roky. Nedávno jsem u něj na baráku viděl konkurenční anténu. Jen by mě zajímalo, jestli jim dělá totéž co nám :-) .