v italskem baraku je zasadni chyba davat to do kovoveho boxu :-D

pokud dobre na te nalepce ctu, tak se jedna o polsky jazyk

Jo je to polsko. Ale myslím že i v ČR by se to na spoustu míst kde jsou čokolády hodilo...

Chudák veverka a teď znova od začátku :

Foto sice není, ale jak se připojuje a radí..

Klientské zařízení jsem koupil Ubiquiti AirGrid M5 - kromě bazaru je to asi nejlevnější, co se dá koupit, má to integrovanou anténu se ziskem 23 dbi, jen oproti dražším ubiquiti zařízením je tohle není MIMO. Tedy na krabici 150 Mb/s na 802.11n, ve skutečnosti papírově jen 65 Mb/s (protože 150 platí jen pro 40MHz kanály a zkrácený guard interval), reálně by to tudíž bylo okolo 30 Mb/s, no a to beztak bohatě stačí. Koupil jsem to nový, protože chci, aby to bylo spolehlivý a ty venkovní NanoStationy apod. asi dostávají zabrat. Kdyby mi nevadil bazar a věděl bych, co za podvod na lidi je 802.11n, nebál bych se staršího modelu s 802.11a. Jsem 200 m od AP, ze střechy přímá viditelnost, přivázal jsem to pod střechu za trám a signál je takhle skrz zeď -50 dB, čili dobrý - ale to zase závisí na tom, jakou anténu má provider, takže to je potřeba předem vyzjistit.

taky jeden xicht chtel nerovmoci zarizeni pod strechu (SXT)...no proc ne jeho boj, taky jen 300m max od AP a signal kolem -62 cca. takze zatim dobry, co se stane az napadne snih nevim..uvidime :)

O umístění zařízka zásadně nesmlouváme, v takovém případě technici nacpou bordel zpět do auta a akce končí (a nedej Bože najít přípojku proti tomuto internímu předpisu).

/Jinak, všem hodně zdraví a úspěchů v novém roce/

taky jeden xicht chtel nerovmoci zarizeni pod strechu (SXT)...no proc ne jeho boj, taky jen 300m max od AP a signal kolem -62 cca. takze zatim dobry, co se stane az napadne snih nevim..uvidime :)

Tak to vim opet naprosto presne. Nepojede to. Vyzkouseno na 2,4G na 100M. Nemyslim ze by to bylo nejak lepsi na 5G.

O umístění zařízka zásadně nesmlouváme, v takovém případě technici nacpou bordel zpět do auta a akce končí (a nedej Bože najít přípojku proti tomuto internímu předpisu).

jo tak s tim souhlasim.

nepřijde mi to jako jeho boj... tobě to rozmrdá APčko až začne něco stahovat.

tak tak, v tomhle fakt zadne ustupky ... jako ja chapu, ze lidi nechteji to ci ono ... ale je treba jim to vysvetlit a pokud to nechapou, tak radsi at prudi jinde

a satelit maji taky pod střechou? :-)

: SAT cece ne ale na dvbt si brousil zuby...to mu mozna pojede...ale nevim no, signal kde bydli neni slavny. nechapu proc nekdo nema rad neco na strese,videl sem ruzny tupce, ale ne tak velky...ja sam mam na strese 2x80cm parabolu, Sxt a obdobu SexTantu. Jednu 80tku zvazuji vymenit za metr brzo. dvbt pod strechou.

tak nekteri nemaji ani stozar natoz okno vylezove ... boji se dat cokoli do strechy i na kraj pred presah ... a to se pak tezko neco resi .. kdyz vidi jen ze strechy :)

mam jeden pripad kdy pan si nas objednal, jak zjistil ze musi dat neco na strechu tak ze ne ... sel ke konkurenci .. po roku sme tu konkurenci kupily a doslo i na pana, rekl jsem mu osobne tak co jak Vam tam jelo ? a on ze nejelo .. rikam vidite to to je proto ze mate radio pod strechou .. takze chceteli jeste pripojeni a tedy stabilne, musite to dat na strechu ... no nechal se zlomit

Me ted zacinaj lidi strasit ze ne na komin ze prej kominici v ramci nejake vyhlasky eu to zakazujou??? blbne mi takhle pulka jedny vesnice , nevim kde to zas pobrali ..... :?

to bych se hadal do krve, je to snad "MUJ" komin a muzu si na nej dat treba i Heliport ! :) nejlepe at nejaka chytra hlava najde presne zneni te nove sracky, protoze beztak zas nekdo neco kvakl nekde v kramu / hospode a lidi se toho chytli, hruza !

tak idealni to neni na komin, lepsi na stozar ... ale kdyz to jinak nejde, tak mala antenka myslim moc nezkazi, nicmene pokud je na to nejaky predpis ..

mám takovej pocit že do komína se nic vrtat nesmí, proto existují extra držáky na komín který ho opásají. Nicméně drtivá většina přípojek u nás je do komína :-)

Add komín, od roku 2010 tu máme ČSN 734201 - komíny a kouřovody. Na komínu nesmí být nic, co není součást komína/kouřovodu.

Norma připouští pro vlastní těleso komínu vyjímku pro anténu, ale vždy musí majitel komínu mít pak papír s kulatým razítkem statika, že je to OK pro konkrétní instalaci, bez toho ho má kominík prásknout na stavební a zakázat používání komína (druhá možnost je, že majitel má jasné důkyzy, že anténa tam byla už před účiností této normy, nicméně i starší verze měla určitá omezení odkazem na jinou normu pro antény).

Zda na komín pásám nebo vtám nehraje roli (způsob uchycení určí příslušný statický posudek). Jinak ta norma i definuje, jak hluboko, co a jak se dá drážkovat vrtat do těles komínů. Ale dneska je bvykle tak, ž eu systémových skládaček se to řídí tím, co připouští výrobce, což je obvkyle striktní ne.

Asi do vesnice přišel aktivní kominík, co má snahu trvat na dodržovaní tohodle. :-)

pche pozvat jinyho co mu to je fuk, hlavne kdyz je vse okolo komina OK, to co je na nem nevadi tomu aby byl komin v pohode stavu. Da štempl taky, taky vezme kacky a je to. Klidne muze tvrdit ze pri revizi tam NIC nebylo :

📡 Telekomunikace.cz