Hezky den panove snazim se rozjet na RB493AH APcko pro domaci ucely s n-kovou wifi. Bohuzel nedari se. Koukal jsem na http://wiki.mikrotik.com/wiki/802.11n_Setup_Guide a provedl konfiguraci dle navodu. Jenze muj notebook nejede prez wifi vic jak 2Mbit/s Pritom proti staremu D-Linku DIR615 jede i 60Mbit/s. Nemate nekdo zkusenost s konfiguraci teto karty? Jestli by slo sem postnout funkcni konfiguraci. Apcko musi slouzit i pro zarizeni s podporou standardu 802.11g. tzn mix mode 2,4GHz b/g/n. Diky za kazde nakopnuti jak dal. Tyden laborovani a nulovy vysledek me zacinaji deptat. A hlavne 3,5t investovanych a zadny efekt. :?
RB 493AH a R52n-M nejede
Co tam máš za anténu? Nemáš to zbytečně přebuzený? Zkus trochu laborovat s Tx Power.
Hezky den panove snazim se rozjet na RB493AH APcko pro domaci ucely s n-kovou wifi. Bohuzel nedari se. Koukal jsem na http://wiki.mikrotik.com/wiki/802.11n_Setup_Guide a provedl konfiguraci dle navodu. Jenze muj notebook nejede prez wifi vic jak 2Mbit/s Pritom proti staremu D-Linku DIR615 jede i 60Mbit/s. Nemate nekdo zkusenost s konfiguraci teto karty? Jestli by slo sem postnout funkcni konfiguraci. Apcko musi slouzit i pro zarizeni s podporou standardu 802.11g. tzn mix mode 2,4GHz b/g/n. Diky za kazde nakopnuti jak dal. Tyden laborovani a nulovy vysledek me zacinaji deptat. A hlavne 3,5t investovanych a zadny efekt. :?
Nemas nahodou kartu intel?
Anteny mam 2dBi male prutovky http://produto.mercadolivre.com.br/MLB-186655127-antena-wi-fi-omni-2dbi-24ghz-_JM - link co hodil google. S TX power sem si nehral, ale sel sem do jine mistnosti. Tim klesl signal na -53dBi coz je normalni neprebuzena hodnota - vysledek stale stejny.
Nemam Intel kartu jak pisu mam R52n-M s Atheros AR9220 cipem, oznacenou logem MIkroTik.
Anteny mam 2dBi male prutovky http://produto.mercadolivre.com.br/MLB-186655127-antena-wi-fi-omni-2dbi-24ghz-_JM - link co hodil google. S TX power sem si nehral, ale sel sem do jine mistnosti. Tim klesl signal na -53dBi coz je normalni neprebuzena hodnota - vysledek stale stejny.Nemam Intel kartu jak pisu mam R52n-M s Atheros AR9220 cipem, oznacenou logem MIkroTik.
Zeptam se lepe - nemas v notasu kartu Intel?
jeste s tou kartou pokud si mel namysli v notebooku tak tam mam broadcoma
me zase jaksi zlobi HP notas s APckem kde je atheros kdyz uz se to spoji jede to s paketloosem, signal skvelej, nekdy to ani nevidi AP, vezmu aspire one a jede to na max 0 loos tak nevim co si o te wifi kompatibilite myslet...
No tak vidim, ze nejsem sam kdo ma problem. Zacinam propadat beznadeji. Investice do "skveleho" zarizeni se zmenila v nocni muru. Nakopat kur.y z Litvy doprdele. Kdybych debil koupil nejakeho TPLinka podporujiciho OpenWRT, tak bych mozna udelal lepe. A hlavne bych neutratil tolik chechtaku. Mikrotik fuckers!
No tak vidim, ze nejsem sam kdo ma problem. Zacinam propadat beznadeji. Investice do "skveleho" zarizeni se zmenila v nocni muru. Nakopat kur.y z Litvy doprdele. Kdybych debil koupil nejakeho TPLinka podporujiciho OpenWRT, tak bych mozna udelal lepe. A hlavne bych neutratil tolik chechtaku. Mikrotik fuckers!
Ja ma na hw od kur.v z Litvy celou sit. Mikrotik NENI urceny pro amatery jako ty, max. jejich RB750. Vzivote by me nenapadlo dat klientovy na doma AP mikrotiku. Od toho jsou tu tplinky, asusy, netgeary...
Ja ma na hw od kur.v z Litvy celou sit. Mikrotik NENI urceny pro amatery jako ty, max. jejich RB750. Vzivote by me nenapadlo dat klientovy na doma AP mikrotiku. Od toho jsou tu tplinky, asusy, netgeary...
Hm pardon mas celou sit na mikrotikach a rikas si: jak? :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Az budes mit na siti nekolik linux serveru s vlany, qosy, shapingem, BGP, ..., tak pak kritizuj ci hodnot. To ze umis naklikat ci napsat do terminalu nekolik prikazu v routerOSu, ktery je pro debili s tebe nedela nic vic nez amatera. Udelej to same na linuxu a budem si rovni.
Prisel jsem sem pro radu, ne aby me nejaky dement tituloval jako amatera. Me ego tim utrpelo. How.
a já myslim že ať bude jakýkoliv apčko na atherosu, tak ti to pojede blbě. Nezáleží na operačnim systemu. Záleží na wifi kartičce jak v APčku tak v PC. Kup si tplinka na atherosu a pojede ti to stejně blbě.
Hm pardon mas celou sit na mikrotikach a rikas si: jak? :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Az budes mit na siti nekolik linux serveru s vlany, qosy, shapingem, BGP, ..., tak pak kritizuj ci hodnot. To ze umis naklikat ci napsat do terminalu nekolik prikazu v routerOSu, ktery je pro debili s tebe nedela nic vic nez amatera. Udelej to same na linuxu a budem si rovni.
Prisel jsem sem pro radu, ne aby me nejaky dement tituloval jako amatera. Me ego tim utrpelo. How.
Dement jsi pouze ty, nebot se neumis chovat. Prijit nekam a delat machra umi kazdej chudak. Pokud tak vsemu rozmus, tak proc si neumis poradit sam chytroline s BGPeckem???
Ja jsem zacinal staves sit jeste v dobach, kdyz tys na pc hral leda hry. Vse jsem mel na linuxu. Dodnes mam na paterich linux servery, shapuju a qosym jako malo lidi tady na linuxu. Vcem jsi lepsi jako ja? ty mas zde 5 prispevku, ja asi 100x vic, a rozhodne nepatrim k tem, co by se jen na neco ptaly! Tak se prosim zacni chovat jako clovek.
Taky mám HP s Broadcom wifi kartou a když udělám na MK AP s B/G/N tak se mi to na N nespojí,je to slinkovaný jen na 54,přitom to fifikarta v noťasu umí.Když na AP dám only N,tak se to neslinkuje.
skuz poladit v nastavení karty na záložce advanced nastavení hw. protection mode.
Tak nevim proc,ale najednou se to spojilo ,mozna je to verzi,driv jsem to zkousel na 5.2,ted tam bylo 5.4,ale kazdopadne je to spojene jen na HT 20-7 coz je max v N 20mhz,40mhz asi nebude umět karta v notasu.
Tak já hlásím stejný problémy, zkopírováo z jinýho příspěvku, tohoto jsem is nevšiml :
Mám notebook s wifi kartou Intel 1000BGN a tak jsem se rozhodl povýšit svou wifi na Nko. Mám RB433 a koupil jsem kartu R52Hn. Ale ať dělám co dělám, tak rychlost kterou z toho dostanu je úplně strašná.
Zkoušel jsem měnit různě HT chainy, zkoušet jen 20Mhz režim, různý verze MK, ale jede to strašně. Přitom s Contrendem od O2 dostanu při kopírování 10-11MB/s, což limituje jen stovková síť(a jede to stabilně) Pokud MK použiju jako klienta pro Contrend, tak to jede o chlup pomaleji ale taky dobře.
S tímhle MK to jede tak 4MB/s a chová se to strašně - pingy vyletí, při přehrávání filmu se to seká atd. Pokud kartu zapnu jen jako B/G, tak mám signál po celým baráku a při kopírování mi to valí maximální rychlostí (23mbit) a je to v pohodě. Ale s tím Nkem to jede naprosto strašně. Někdy se to při kopírování dostane třeba na 6MB/s, ale hned to zase padá...a klidně až na 0 pak chvilu nic, pak se to zase rozjede a třeba windowsí kopírování tahá 70mbit po nějakou dobu. Ale to je v praxi nanic. Máte nějakej nápad co s tím, nebo spíš proč se to děje (v pondělí kupuju obyčejnej Linksys s Nkovým wifi kterej snad pojede dobře.)? Doteď jsem myslel že MK je špičkovej HW, ale tohle se chová jak nějaká Tenda.... Díky
PS: výkony té karty jsem samozřejmě zreguloval, na default plnej výkon to nejelo prakticky vůbec ale i tak to funguje blbě
Jak to tady čtu tak si říkám KUR.. TO SI DĚLAJÍ LITEVCI SRANDU NE? Když je to Nko, tak to má být sakra kompatibilní se vším co je taky Nko. Klidně ať si MK udělá svůj proprietální protokol pro rychlý data, ale pak ať se to kur.. nejmenuje wifi 802.11n ale třeba "MK Turbo" Normálně mám několik APček s mikrotikem, B/G funguje bez problému, ale to Nko nějak podělali
PS: Pro Nko musí být např WPA2 PSK a aes ccm (normálně používám jen WPA tkip) Ideální testovat bez zabezpečení
Asi si budu muset najít číslo tý wifi karty a zjistit jaký standarty podporuje,pač si myslím,že linková rychlost 65/65 mě přijde málo,nenapadá mě proč by ji tam vůbec dávaly,oproti G,to není žádný rozdíl.Skusit to s nějakým obyč N ap mě ještě nenapadlo.
a jede ti to stabilně? nebo to lítá? mně se to občas slinkuje na 300/150 ale jak jsem psal - při kopírování to strašně kolísá, až k 0 atd atd... Někdy tam mám taky těch 65/65
Právě že to těch 65/65 nepřesahuje a ani to nekolísá,prostě se slinkne a zůstane tak pořád.Tx mám staženej,spíš bych to viděl v nějaký nekompatibilitě toho 40mhz kanálu.
To je možný...a možná ta karta v notebooku je natolik "chytrá", že než aby dělala to co ta moje (slinkne na 300 ale pak to spadne a rozpojí se), tak zůstane na 65 a funguje..