Ta sice nebyla 50, ale 38W, ale budiž.
Ano omlouvám se, to sem přestřelil aniž bych se podíval....
A co se tyce zalohovani.. No to je holy fakt, s tim asi nikdo nic neudela. Ale bud nekdo buduje sit na Mikrotikicich po stožárech s UPSkama po 2000, nebo holt co site to i menic se baterkou za cca 4000,- s kapacitou 20Ah pro 48V, pokud je to nekde uprostred poli, kde je dodavak el. energie bonusovy stav..
Kdybych tam měl jeden spoj a na lokalitě končil, s tím, že tam bude nějaký alix s odběrem 4-5W a další 2 každý po 2 sektorech, tak se mi tam 40W na spoji pěkně promítne. Bez spoje bych tam nechal v klidu 18AH baterku a vím že to 10+h v klidu udrží, ale na stejnou s tím spojem to po 3 hodinách lehne.
V případě že to bude nějaká retranslačka se 3mi nebo více spoji, tak se při záloze pěkně prohnu. Neříkám že s tím může jít něco dělat, to je jen holý fakt. Je to stará plečka, byť rádiově super, dřív se prostě na něco jako je energetická náročnost příliš nehledělo, jako ostatně ve všech odvětvích.
A rozdil mezi spotrebou 20 a 40W?
nevím jestli záměrně, nebo nevědomky zkreslená informace, Summit dle výrobce 10W (naměřil jsem 13) Orcave psáno 16W (neměl jsem možnost změřit). Takže řekněme 13W versus 38W? Takže "normální" spoj se mi do Ceragonu vleze bezmála 3x a to už vypadá při srovnání opravdu hodně špatně.
Je to při 4Kč za kW 1400Kč za rok na celem spoji.
Psal jsem, že finanční stránka pro mě v tomto případě není až tak podstatná, ale když už je to tu zmíněno.... 4kč za kW? To asi ani ne, nevím co je to za cenu, ale když si vezmu technologie které mám v drtivé vetšině případů u normálních smrtelníků na klasických rodinných domcích, je cena za kW 5,5-6kč, dle aktuálního tarifu klienta.