Ahoj,
opět jdu s malou dušičkou prosit o radu (a ještě k tomu do "prehistorického" vlákna) 🥺🙄....
Předem chci říct, že jsem si vědom skutečnosti, že toto zařízení je v dnešní době prakticky bezcenný kus šrotu. Ale potřebuji připojit do IOT sítě 3D tiskárnu, ke které nedostanu kabel. Na těch pár bitů by toto AP ještě stačit mohlo (když už se mi tady válí) 😀 .
Problém je následující:
- Nastavím to na "Infracture Client
- Vyplním Wirelwss údaje, šifrování atd...
- AP se připojí a tiskárna za ním si "lejzne" adresu z rozsahu pro IOT od primárního DHCP serveru (MK). Komunikace s tiskárnou funguje naprosto bez problémů.
- Problém nastává, když chci dostat do IOT rozsahu i MGMT toho AP (z defaulních 192.168.100.252) --》 v záložce "TCP/IP" dám "DHCP-Client", uložím a restartuju.
- Ale po rebootu se na DHCP nechytí, vždy to najede na 192.168.100.252, ale je vidět, že nastavení je tam uloženo - vždy tam je uloženo "dhcp-client", akorát to jaksi "neclientuje" 😀 .
Neřešil jste někdo prosím néco takového, nebo je lepší to nechat ladně proletět z balkónu 🤔? Už se s tím hraju 3 hodiny, různé pokusy, kombinace a teda jednou jedinkrát se mi to na DHCP "připojilo", ale to byla zřejmné jenom náhoda, aby mě to ještě víc nasralo 😀.
Díky moc za pomoc....