zdravim vas, uz nejaky ten patek brouzdam po ruznych webech, pan google uz je me musi mit srandu. resim problem spravy uzivatelu ale porad jsem se nedohrabal kloudneho vysledku. tady na foru i na dalsich webech se dost diskutuje napr. ispadmin, lms, cibs ale take freenetis a hromada dalsich systemu vetsinou praci vysokoskolaku, kteri neposkytuji svuj produkt bezplatne, nebo rize komercni systemy. je mi jasne ze tezko najdu system sity na miru.
napadla me myslenka kooperace nekterych z nas se spolecnym cilem. je mezi nami urcite par lidi, kteri jsou schopni nejake produkce. sam za sebe rikam jsem schopen tvorit v php a zvladam i mysql (podotykam samouk), co potrebuji to si napisu, nadruhou stranu nemam bunky ani smysl pro grafickou podobu a druhou veci je fakt ze optimalizace zdrojoveho kodu a zabezpeceni mi taky moc nerika.
jsem si vedom ze podobne vlakno uz tu je ale zatim nevidim ani demo a ani zdroje.
je nutno podotknou ze se ted nesnazim postavit konkurenci ispadminu a podobne, melo by jit o otevreny system, ktery bude zajistovat spravu uzivatelu, zarizeni v siti, fakturaci, presmerovani, bude fronendem pro zakazniky a podobne. nelpim na tom aby to umelo nastavovat rbcka a dalsi systemy, ani monitorovalo funkcnost na to uz jsou jine systemy. dost jsem si oblibil systemy bezici na hostingu. tzn. vyuziti php, mysql, cronu. samozrejme je prijemne to provozovat na svem linuxu ale globalne si myslim ze takovy system by mel byt dostupny za kazdych podminek a proto mimo vlastni sit.
take se musim zminit o profesionalnich programatorech, uz tu bylo parkrat zmineno ze za hubicku to nikdo neudela a ja to ani po nikom nechci, jestli ma nekdo chut budu jedine rad. propujcim si ted slogan ispfora "poskytovatele sobe" a v tomto duchu bych rad vytvoril pouzitelny system, ktery poslouzi kazdemu z nas zdarma nebo za vlastni usili.
posledni poznamka se tyka systemu, ktere uz jsou v provozu u nekterych kolegu ale nejsou volne dostupne. vazim si toho ze se chcete podelit o informace tykajicich se vaseho systemu, ale tohle vlakno jsem zalozil z duvodu pozadavku opensource. proto vas prosim pokud nejste ochotni nebo opravneni poskytnou zdrojovy kod, ocenim pokud nechate toto vlakno vyvyjijet ke konstruktivnimu cili.
je mi jasne ze zajemcu bude o system hromadu, bude mit nekdo chut i do realizace?