4 karty v jednom AP. Dal neni treba cist. Uz 2 karty v jedne krabici je moc. Je treba pouzivat kovove krabice a v kade max jednu kartu z jednoho pasma.
Nemusí to být tak zlé, přerovnej pigtajly, aby se vzájemně nedotýkaly a stáhni výkon pomocí card rates na 13dBm a méně, mělo by se to výrazně zlepšit.
Výkon mám na 6dBm, a na jiných kartách i 1 (na kratkou vzdalenost) spis mě napadá jestli mi to někdo neruší. Je pravda že od klienta je cca 100m před výhledem VVN vedení a 5km za ním je AP. Myslel jsem si že to dělá u klienta RB433, protože když jsem do ní vlez tak i 30s trvalo než naběhly informace v oknech (interface, firewall, routes apod...)tak jsem to vyměnil, ale chyba se vyskytuje pořád....dokonce i po výměně minipci kartiček. Zeptám se další blbou otázkou...když bych měl dvě směrové antény každou jinam připojené na jedné R52 kartě stím, že bude zapnut HT na oba konektory....šlo by to nebo je to jen moje pitomá představa?
Je mi divný, že když jsem vyměnil kartičku tak jsem se s druhou stranou vůbec nespojil a to jsem to nastavil na AP stejně....tak jsem jí vrátil zpět a najednou se to spojilo..a šílený pingy, zkusil jsem zapnout nstreme na obou stranách a najednou authentization timeout on 5680. občas to psalo něco jak hodně rozpojení na pool apod. Od té doby mrtvola.
Zajimalo by mě jestli ten Mikrotik Groove za něco stojí na spoj s L3 licencí. Už jsem tak daleko, že přemýšlím, že by to snad bylo lepší (na 5,5km), ale nemam zkušenost jak se to chová v zarušeném prostředí.