Ve VO-R/12 se od FHSS u pásma 5GHz nepíše ani čárka, takže je to naprosto v pořádku. Pásma to zabírá úplně stejně jako kdyby to bylo na jednom kanale, akorát to rozprostře zátěž přes více kanálů. A rocket M5 umi výkon snížit i pod 0 dB.
Jo, sry, to jsem si špatně vyložil.. píše se tam o frekvenčních přeskocích jen ve spojitosti s pásmem a) tedy 2400-2483,5
Co se týče regulace v Rocketu, resp. všeobecně ve všem ubnt, pokud mi někdo neukáže výsledky skutečného měření, jsem skeptický.
Je sice pravda, že má Rocket rozsah od -4, ale skutečné hodnoty ví snad jen Bowen Zhao, který sem ty krabičky posílá :)
Pokud to reguluje stejným způsobem jak to dělaly některé nanostejšny - šlo nastavit 2, po restartu tam bylo zpátky 6,
nebo když jsem chtěl klientovi vzdáleně snížit výkon, na 12 to bylo ještě moc, na 10 už jsem ho típl a musel k němu jet,
o UB5 a tx-power pod 12 ani nemluvím.. proto si o ubnt regulaci nedělám iluze.
Měřil jsem ten výkon na R&S a vykon sedi. Dokonce i konstelacni diagram je citelny, zadny ojeb. Obrazky z toho mereni jsem hazel sem (byla to jen maska, z toho vykon moc nevyctete :)), ale vysledek byl ten, ze rocket M5 umi regulovat presne jak pise webove rozhrani a v pasmu 5470 - 5725 drzi masku i vykon s rozdilem 1,5dB jak uvadi Bowen Zhao v datasheetu.
Nekde by to snad mohlo byt dohledatelne i na webu, vedl jsem to jako Bc. praci :)
Ta regulace UB5 - vada je v mikrotiku, ktery to spatne posilal do karty - karta vypla zesilovac a misto 6 dB slo z karty tak -15dB.