Zdravím,
mám samé špatné zkušenosti s duplexními anténami. A sice s uploadem ze vzdálené strany na bližší, kde je duplex anténa. Zatím testováno JRC24 a Waweant26, ale obě mají stejný problém. Z duplexní antény jede ven rychlost prakticky na max. (30 - 40 mbps v áčku na 1 kanál, karty CM9, vzdálenost 10 km), signály jsou kolem -70, prostě úměrné vzdálenosti. Ovšem kanály dost daleko od sebe. Je to ve 433, ale ani v 532 se to nechová jinak, zkoušeno i s groovem a 1 kartou v mikrotiku, stejný, teda spíš horší.
Ovšem do duplexní antény se to vždy ruší, a jede to na max. jen když druhou kartu zakážu.
Pokud je kabel do antény odpojen, karty se slyší navzájem se signálem kolem -65, tj. v pořádku. Pokud zapojím koaxy, antény se slyší se signálem -30 u JRC a -25 u waveantu, a to ještě ta JRC byla rozebraná a složená, předtím to mělo taky -7. Výsledek je u té jirousky nicméně pokaždé stejný, upload jede max. 10 Mbps, pokud jedu z obou souběžně. A největší sranda je, že waveanta 26ku tu mám na židli, uploaduju z obýváku ze 2x JRC24 jeden v H, druhý ve V přes zavřené dveře, a někdy to jede na draka, ale někdy taky naprosto v pohodě, tj. celkem do toho peru 60 Mbps z obou dohromady, co vytočí mikrotiky tím směrem, který normálně jede jako šnek, a třeba to prostě jede krásně, dokud test nezruším, nepřeskládám to atd. A pak to třeba dám o kus dál a vrátím to, a už to zas nejede a ccq jde jedním směrem k 30 procentům. Na stožáru mi to s JRC24 nejede nikdy, max. to jede 25 Mbps když druhá karta nepřijímá data a je jen zapnutá (jak to vypnu, jede to 40), a 10 a 10, když jedou obě, a musí to být daleko od sebe, aby se to neodpojovalo, občas to má takové podivné záchvaty data lossů. Od testu waveantu si neslibuju nic, jen to, že to nepojede taky, ale uvidíme. Někdy to taky dokonce jelo jen když se jedna karta ztlumila ručně na 10 dBi, pak ale zase to nejelo ani když se ztlumily obě a podobný haluze.
A proto se ptám, je tu někdo, komu chodí dvoupolarizační anténa v reálu na 2 nezávislé spoje? A s jakým se mu slyší signálem a jaká to je? Díky za info, začínám z toho být zoufalý, jediná klika je, že jede aspoň ten potřebný směr, zatím to řešíme "ADSLkem" v rychlosti, tj. upload nic moc a downloadem to vynahrazujeme.