Je mi líto, ale všechny co se zabývají dodatečným stíněním a průměry děr v tomto stínění musím zklamat.
Je hezké že díru vyvrtáte ce nejmenším vrtákem - pokud ale tudy povede jakékoliv metalické vedení tak máte tím rázem anténu venku a anténu uvnitř stíněného prostoru (ikdyž nedefinovanou ale je tam) - nikoho to tady za tu celou dobu nenapadlo? Čekal jsem že se ozve alespoň někdo ale bohužel ani myš.
Když protáhnete pigtail přes stěnu krabice a v místě průchodu ho kontinuálně vodivě nespojíte s touto stěnou, tak bude "zářit" doslova všechno. Navíc se může stát, že rušení z desky v oblasti řádů desítek až stovek MHz se může o to lépe vysílat do okolního prostoru.
Je nutné použít konektorovou spojku s přírubou, která se vodivě přišroubuje k plechové krabici (nebo k vodivé části pokovené plastové krabice).
DC a signálové vedení směřující do stíněného prostoru musí být ošetřeny pomocí filtrů, které mají za úkol zablokovat průnik RF do a naopak i ven ze stíněného prostoru.
Pokud se cokoliv z tohoto zanedbá, tak je to potom jako plechovka s anténou uvnitř i venku - takže některé signály se dostavou tam i zpět jen velmi málo zatlumené a jiné signály zatlumené trochu víc...
Použití vodivé lepící pásky je dost diskutabilní. Tato páska musí mít vodivou lepící vrstvu a takovou jsem bohužel ještě neviděl. Jinak je to jen "kapacitní most" který nemá nic společného se správným provázáním víka se zbytkem krabice (z vysokofrekvenčního hlediska). Doporučuji použít profesionální stínící boxy jinak si můžete přidělat víc starostí než radosti.
Pokud by někdo potřeboval poradit ohledně této problematiky, tak budu rád nápomocen.