Už z principu nedám na starosti routování reálného provozu tisícovky počítačů a 300Mbit datového toku něčemu takovému jako je routerboard určený "na takové to domácí žvýkání" čímž bezesporu RB450G je :) jako šetřit jo, ale s rozumem. Co myslíš, jak intenzívní útok by byl potřeba na shození Tvé RB450G vytížené na 60% oproti x86 co běží na 10 nebo míň procent? Nebo třeba nestalo se ti nikdy že některý z Tvých klientů díky zadrbanému počítači nevědomky útočí velkým datovým tokem někam ven, a zastaví to až shaper?
Nechci tvrdit, že je určený čistě pro domácí použití, svoje využití v sítích určitě má. Pokud mám ale infrastrukturu která obsluhuje tolik počítačů, určitě bych měl mít i prostředky na koupení potřebného hw. Proč vynakládají společnosti (ve dvou takových jsem pracoval) miliony na kvalitní směrovače které obsluhují řekněme těch 1000 počítačů? Napíšu tam, a řeknu jim že udělali pěknou blbost, stačilo použít RB450G
Skušenost přímo s RB450G nemám, nemám totiž na síti ani jeden, ale mám tam poměrně dost jiných se stejným (nebo výkonnějším) procesorem.
Pěkný graf máš, a co ta druhá světlá špička téměř 100%? A co ty, co ukazují v týdenním grafu 60%?