Díky za tip. Ještě si rozmyslím, jestli mi stojí 5GHZ za tu cenu.
To já mám tu stejnou kartu v RB433 a jede to naprosto nahouby. Dřv jsem měl v notebooku Intel 1000 (uměl jen 2,4ghz tak jsem ho vyměnil hlavně proto, protože 5GHZ jsem potřeboval) no a s tím to jelo naprosto strašně - pingy velký, kolísala rychlost, jelo to třeba jen 5megabitů a podobně. Jak jsem tam hodil ten 6205, tak to jede líp, ale je to strašně nestabilní, lítá rychlost, chvilu to jede 80megabitů, pak to spadne na 40....hrůza prostě. Přitom vytížení CPU v RB je asi 40-60%, takže tím by to být nemělo. Anténky mám 2,4GHZ 5dbi. No všechno to funguje krásně když jedu v b/g, ale v Nku (20 nebo 20/40mhz, oboje jede blbě) to jede naprd. No a když zkusím 5ghz (a ano, chápu že s 2,4ghz anténkama to nepojede moc dobře, ale na malou vzdálenost by snad mohlo), tak to jede ještě hůř.
Přitom "papírově" by to mělo frčet krásně - když se připojím, tak se to syncne na 300/300mega a CCQ je klidně na 98%, ale jede to prostě nahouby a už mě to přestává bavit :
Věděl jsem, že mě bude limitovat 100Mb/s síťovka routerboardu, ale to by přece jelo třeba těch 80megabitů a nekolísalo ne? a navíc když dám bandwidth test z MK na notebook, tak to jede taky tak blbě. Zkoušel jsem s tím dělat psí kusy - nastavovat ack na "indoors" sniižovat výkony a podobný kraviny. Ne prostě pořád to jede nahouby. A přes zeď to jede ještě víc nahouby.
Ve škole máme nějaký HP Procurve (co jsem se díval, tak jedno APčko za 16tisíc) a tam jsem (na 5ghz, na 2,4ghz je to zarušený, protože málo lidí má 5ghz kartu v ntb) vytáhnul stabilních 90-95megabitů ze speedtestu z internetu a to jsem byl i relativně daleko od toho APčka...takže bych celkem rád dosáhnul něčeho podobnýho doma (teda kromě té rychlosti netu, stačila by mi v místní síti).
Navíc v topicu "Reálné rychlosti domácí 802.11n WIFI "(o kousek níž) jeden užvatel píše, jak mu hezky valí síť s nějakým bastlem od Applu, takže tomu bych se taky rád přiblížil.
Ještě k tomu 5GHZ - chtěl bych mít dvě pásma - třeba když "laboruju" s nějakou wifinou, tak aby mi notebook na kterým dělám nezarušoval 2,4 pásmo a podobně....