Nejdřív bych poděkoval pixallovi, protože prakticky jen jeho příspěvky mě pomohli, pár dalších námitek je také dobrých, ale spoustu brak kecu k ničemu by si jejich autoři mohli odpustit.
Číst si těch 16 stránek v jeden den je až moc.
Použití PPPoE se mě líbí, a asi ne nadarmo to používaj velcí operátoři.
Tady bych citoval vývoj dítěte (vývoj člověka) člověk se vyvíjí učí na záklladě lidwských vzorů, opakuje chování ostatních, takže opakovat chování velkého operátora není zbabělost, je to lidskost, vymýšlení něčeho jiného co nefunguje je debilita. Pokud by to však fungovalo je to genialita. Kdo vymyslel lepší řešní jak PPPoE a má víc jak 300 tisíc uživatelů?
Teď k věci, jsem malej lamer a chci použít PPPoE řešení na budovanou síť, která bude mít 200 - 500 userů, jestli by mi mohl někdo poradit hardware jaký použít na síť, ocenil bych radu pixalla nebo kohokoli jiného s praktickou zkušeností.
Jaký cenově dostupný router / bránu / PPPoE server koupit, zařízení které bude napojeno na IP konektívu.
Pro začátek a prvních 100 - 200 userů bych nejradši použil nějaké unifikované řešení KRABIČKU která to umí a nastaví se přes web rozhraní, časem s tím šašit a kupovat lepší.
jaké zařízení dát ke klientovi (router, wifi router)
za každou radu a zkušenost díky