Ono je u nekterych dodavatelu docelazasadni problem se domluvit na /29. ;-)
S CDT neni problem se na /29 domluvit. Vlastni zkusennost.
Ad L3 switch - je to drahe reseni, ale spolehlive a slusny L3 box se ani do budoucna neztrati. Kazdopadne bych se nebal ani toho reseni na MK+supermicro, pokud to ma jen routovat a shapovat. Je to rozhodnuti o penezich.
On je to jenom POP CDT, poskytovatel je jiny(a u nej jsem pozadoval zmenu dns zaznamu a proste ani po pul roce stale neni mozne aby mi zmenu provedli).
ad MK+Supermicro uz jsem v jinem vlakne psal, jake jsem s tim mel problemy, takze toto nepripada v uvahu z meho pohledu a nikdo mi nevymluvi, ze to nebylo MK nebot pouhou vymenou systemu se stal system stabilnejsim, ted tam jede PF Sense.
L3 switch chci take z duvodu ocekavani budoucich narustu rychlosti a tudiz snadneho zrychleni pouhou zmenou shapingu, nebo jeho vypnuti a pusteni cisteho gigabitu bez potreby upgradovat server, proto chci na toto misto zvolit L3 switch, proste a jednoduche reseni:
spojovaci IP - dve routy na dva smery a omezit kazdy smer na urcitou rychlost, myslim, ze na to by mel stacit L3 switch v pohode, ted jenom najit nejaky slusny kompromis, aby to nebylo nic za statisice, ale taky samozrejme necekam, ze to bude stat 2.000,-