Ja jsem prave ten liny uzivatel co chce jen pracovat a neladit a nekutit a neopravovat a nepreinstalovavat a nedefragmentovat a neccleanerovat a nevsechno. Jen hned po (co nejrychlejsim) spusteni co nejrychleji pracovat at muzu jit zas pryc.
Nerad se divam na animujicii se logo oken, nejsem obdivovatelem kurzoru s tocicim se koleckem ktere me prosi o slitovani "vydrz jeste chvili, vydrz".
Jsem proste liny, a kdyz si teda nekde nove nainstalim system tak tam proste vrazim flashku, petkrat bouchu do entru, zadam heslo a za deset minut mam hotovy system s prohlizecema a textakama a vsim. Pak mu jeste do jednoho radku nadiktuju ze budem pouzivat wine a htop a mc a opensshserver a dej mi vedet za dve min az to vsechno bude. Data mam v cloudu (dropbox, opera link, keepasx) takze pak jen trikrat zadam heslo a jsem na svem pc.
A kdyz zjisim ze vlastne hned ted chci byt webserver, ftpserver nebo smtp, tak prikazu tasksel a zase, za par min hotovo, bez meho pricineni.
A to vse i na pouhych 2gb mem.
Jen ty tuny flashe, tuny flashe vsude, procak funi aby mi predvedl skvele flash reklamy.
Nastesti opera zacala hardwarove akcelerovat html5 a to bude panecku.
Navic kdyz jsem s nb u klienta - rychlo prepinani ipek ve vrozenem network manageru, vpn mavnuti proutkem, rychlo boot, wifi klient dhcp/staticka ip, ping flood, mtrt, opsf, ...
A proto, pro efektivni praci a obvzalste pro ISP siteni obecne = UBUNTU (pro lenive) ci jiny linuch (pro koumave).
A ano, na hry mam legalni win. Nekde. Rad bych ale nehraju, neni kdy. Ale uznavam win na hry. Coz uz se taky meni, vid steame .)
ps: ten argument v jedom z prispevku na zacatku, ze lin nezvladne 3 display, na to jsem jeste nenarazil ... premyslim ... aaa uz vim proc .) je mi to nanic .)