Souhlas s kolegou ze stejného regionu..:-)
¨Zdravím!
Už jsem tu na podobnej dotaz reagoval před časem. Pokud máte zájem dovezli jsme, certifikovali a sami používáme řešení od Axxcelery, konkrétně ExcelMAX. Provozujeme to už asi 3 roky, za tu dobu nebyl jediný problém ani na straně AP, ani na straně SU jednotek. Výhodou je, že se při použití jejich antén dá použít stejnej kmitočet na 2 sektory, které jsou vůči sobě zády (o 180°) - úspoří se peníze za frekvence. Na sektor to protlačí 20/20Mbit, CPE jednotky jsou HD i FD, s integrovanou anténou i bez. Základovka je vždy stejná bez ohledu na typ provozu (HD/FD). Software pro management je oproti Alvarionu zdarma, neplatí se ani poplatky za počet připojených CPE k AP (opět Alvarion).
Jestli máš zájem, písni mi PM. Nemám ale čas ten dovoz teď dělat. Můžu Ti ukázat jak to funguje a zprostředkovat kontakt s výrobcem.
Jinak přeci jen trochu svýho času ztratim... Tahle technologie (už) není na připojování Fandů v RD nebo paneláku a proto jsou tyhle "výpočty" trochu zcestný. Je to ideální řešení na to dostat naprosto spolehlivou symetrickou konektivitu prakticky kamkoli (i mimo LOS) v dosahu sektoru, např. pro korporáty nebo státní instituce, kteří tu konektivitu potřebují a jsou ochoti za ni zaplatit. Pokud máte rozumného korporáta, který za linku zaplatí odpovídající peníze, je to zajímavá technologie. Pokud ne, užijte si 5GHz nebo kopejte optiku ;)
Ano my jsme Alvariona používali krátce pro pár klientů co byli mimo přimou viditelnost.Chodilo jim to opravdu suprově.. jenže Ti klienti prostě nemohou Alvarion zaplatit - když licence v zakladu je 25 useru. Byl jsem připojel na síti kolegy výše a mohu potvrdit,že jejich Axccelera skutečně maká ( nepoznal jsem rozdím mezi Axxcelerou a Alvarionem u klientů.
Jak jsem inzeroval v bazaru na foru my jsme Alvariona sundali ze střech a máme to ve skříni -) Ale ozvala se firma co uvažuje o nasazení Alvariona pro IPTV
pro rozesílání komprimovaných dat na penelove domy a konkurovat kabelovce se zakladní nabídkou.
Nevím zda se jim toto podaří a zda také vyplatí,nicméně nám to leší ve skříni .
www.wiracom.cz