trandak Ahoj co byste mi doporučili za anténu do nezarušeného prostředí na vzdálenost 9 a 13km, nebo je to rovnou zabité v pětce? Díky moc Trandák
peyrak mám spoj na 13km v brutálně zarušenu, NS dual, ve špičkách pustí 12M, jde tam desítka, jen jak bude počasí, snad teď v týdnu
trandak na těch 13 tam mám taky ted desítku ale jen 19MB tak řeším co tam jiného dát. Spíš jestli těch devět půjde přes pětku?
trandak To je hezký písneš mi co tam máš? A na ten spoj si myslím, že bude stačit cca 30-40Mb. Díky moc
hapi alix nebo 711G. Oba spoje 60cm šťouračky. Nemyslim si že by s duálními jirouskama to chodilo jinak.
okoun já bych použil ty dcomy 93cm 30dB (šťourač prý už 28dB antény nedělá) ale pozor na 1Tx power, nějak mi to hodně blbě fungovalo na 1Tx power u nových nkaret. signál byl dobrý ale kvalita byla blbá, od 3 Tx to bylo OK.
trandak Na tu devadesátku nedělají radom, nemá ho taky nabízejí? A to by jsi dal na těch 13, nebo na těch 9? Jinak na těch 13 je fresnelka v pohodě, viz obrázek. <--- ia0 -->FZ-13km.jpg<--- ia0 -->
okoun to bych určitě dal na 13Km na 9Km stačí 60cm a radom na tu 90tku není no, také ale na spoje na 13Km nemám velké očekávání
trandak to bych určitě dal na 13Km na 9Km stačí 60cm a radom na tu 90tku není no, také ale na spoje na 13Km nemám velké očekávání na těch 13km mám ted desítku ale jen 19mb tak řeším co tam dát silnějšího. Na jednom spoji, který je jen 700 metrů tak mám jednu desítku 34mb tak to možná prohodím.
david2006 Na těch 9km to na sebe vidí nebo je v tom brdku jak máš pár metrů nad terénem les? Pokud to na sebe vidí tak v pohodě, pokud jsou tam stromy nebo ještě hůř domy tak záleží jak se to sejde, ale obecně to pak s němi asi bude problém.
pcwifi v rovine teorie se chystam na to, ze budu resit 13km spoj do nove lokality. Reseni skrz 1 antenu mi prijde skoro nerealne pokud nechci orostovat kartu na max. a tam me napada pouzit treba R52n-M, anteny 24db na vysilani a 30db na prijem na obe strany. Viditelnost bezproblemova, nejake ruseni je ale nic vyrazneho. Nema nekdo neco takoveho v chodu ? PW