Nevite nekdo kde se daji sehnat kratke patch kabliky, treba na porpojeni switche a poe panelu v racku, kdzy jsou hned pod sebou? Kdysi jsem ve 100mega kupoval cca 10cm kabliky, ted nemuzu nikde najit nic pod 25cm.
Patch kabliky
Nevite nekdo kde se daji sehnat kratke patch kabliky, treba na porpojeni switche a poe panelu v racku, kdzy jsou hned pod sebou? Kdysi jsem ve 100mega kupoval cca 10cm kabliky, ted nemuzu nikde najit nic pod 25cm.
To nebude snadne s ohledem na minimalni povoleny polomer ohybu. Intelek nebo BelStewart by to mohl vyrobit na zakazku.
Zajdi na prvni IT skolu v okoli domluv se a dones jim kabel a konektory a pridej jim patery kleste a konektory a z bedny kabelu ti udelaj 3000 patch kabliku. A kdyz jim das tester tak ti to i vyzkousej. Jenom jestli se to vyplati.
To by si mohl nacvakat sám, ne? Já mám taky radši vyrobené, podstatně líp to vypadá, drží, a taky s tím není žádná práce. Navíc si je můžeš barevně odlišit.
Zatím jsem vždycky vyšel s 25cm a delšími, kratší jsem ani nikde neviděl :)
v KRT jsem kupoval 15cm, ale je to asi rok
To by si mohl nacvakat sám, ne? Já mám taky radši vyrobené, podstatně líp to vypadá, drží, a taky s tím není žádná práce. Navíc si je můžeš barevně odlišit.Zatím jsem vždycky vyšel s 25cm a delšími, kratší jsem ani nikde neviděl :)
Mě napadlo jenom, že se mu je nechce cvakat. Je pravda, že vyrobené jsou super. Osobně jsem snad neměl jediný vadný patch kabel, co se pamatuju. Co barviček týče, tak se prodávaj krabice kabelů různých barev. Ale jak jsem psal dříve, je to blbost. .)
Ona je také omezená minimální délka mezi aktivními prvky. Je to myslím půl metru, ale nevím jestli to neplatí pro gigo a pro stovku to není méně.
no v racku je to opicarna, kdyz je to zbytecne dlouhy.. a cvakat treba 100ks se mi nechce. Navic jak uz nekdo psal, koupene vypadaji lepe a jsou bytelnejsi :)
v jednom racku tady ve fabrice jsem potkal patche, co měli asi 10cm a byly z plochýho káble, krásně se s nima dělalo, ty 15cm co jsem měl v ruce byly normálního káble a občas byla pakárna je někam naohýbat, aby se nelámaly, to jsem radši sáhnul po delších a prohnal je vyvazovákem
Mam tu dve krabice 10 a 15 cm patchcordu, koupily jsme je od dellu, prodavaji je jako prislusenstvi k switchum :) zkuste je poptat uz je to par let, co jsme je objednavali.
/josef
To by si mohl nacvakat sám, ne? Já mám taky radši vyrobené, podstatně líp to vypadá, drží, a taky s tím není žádná práce. Navíc si je můžeš barevně odlišit.Zatím jsem vždycky vyšel s 25cm a delšími, kratší jsem ani nikde neviděl :)
nevím, jakým způsobem děláš kabely, ale ty z továrny které jsou zalité, vypadají bytelně a lépe, tak nevím jestli na to máš nějakou průmyslovou cvakačku :)
okoun: teď se dívám že to co jsem napsal, vyznělo uplně jinak než jsem to myslel :) Samozřejmě mám radši kupované, bez práce ;)
Já kupuji u www.techdata.cz. Mají 7 různých barev délky 25 cm měká licna, cena 11,96/ks bez DPH. Prodávají to pod značkou LYNX Cabling system.
Alebo z ebay.com tam maju 20cm Cat5E cca 2,5 dolaru za 2 kusi
Necháváme si vyrábět na míru, včetně kombinací barev kabelů/konektorů u TEICON v Táboře, někdy i v pár kusových sériích, kde každý druhý kabel je jiný. Ale asi lacino to nebude, faktury jsem nikdy neviděl/neřešil. :-)
Alebo z ebay.com tam maju 20cm Cat5E cca 2,5 dolaru za 2 kusi
Tam bych se dal co za sra*koidni kabely to bude, jak material vodice, tak kontakty konektoru, tak "uspesnost" zapojeni = kolik % kabelu bude mrtvejch z vyroby ... :|
nebo ještě je možnost se domluvit s nějakou věznicí, že by ti to udělali nějací vězni za směšnou cenu :
To: lwq
Najskor to bude pekna cinka ale tak nemyslim ze to tak nieje aj vo vacsine obchodov.Len s marzou.